Çeşitli su kaynaklarından Caulobacter poindexter (Henrici ve Johnson) türlerinin izolasyonu, identifikasyonu ve antimikrobiyal maddelerin bu bakterinin büyümesi üzerine etkisi
Isolation, identification of the species of Caulobacter poindexter (Henrici and Johnson) from different water sources and effect of the antimicrobial agents on the growth of this bacteria
  1. Tez No: 134608
  2. Yazar: ASLI KAÇAR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. FÜSUN UÇAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Caulobacter, İdentifikasyon, Antibiyotik, Caulobacter, Identification, Antibiotic
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 138
Özet
ÖZET ÇEŞİTLİ SU KAYNAKLARINDAN CAULOBACTER POINDEXTER (HENRICI ve JOHNSON) TÜRLERİNİN İZOLASYONU, İDENTİFİKASYONU VE ANTİMİKROBİYAL MADDELERİN BU BAKTERİNİN BÜYÜMESİ ÜZERİNE ETKİSİ KAÇAR, Aslı Yüksek Lisans Tezi, Biyoloji Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Füsun UÇAR Temmuz, 2003, 123 sayfa Bu araştırmada, İzmir civarındaki 11 farklı su kaynağından alman örneklerden 29 Caulobacter genusu üyesi izole edilmiştir. Bu izolatlann identifıkasyonları Poindexter'a (1964,1981a) ve Staley'e (1986) göre yapılmıştır. Araştırma sonucunda, 29 izolatm, 9'nun C. leidyi, 14'nün C. variabilis, 6'sının ise C. intermedius olduğu belirlenmiş ve yedi farklı antibiyotiğin bu bakterilerin büyümesi üzerine etkileri incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
VII ABSTRACT ISOLATION, IDENTIFICATION OF THE SPECIES OF CAULOBACTER POINDEXTER (HENRICI AND JOHNSON) FROM DIFFERENT WATER SOURCES AND EFFECT OF THE ANTIMICROBIAL AGENTS ON THE GROWTH OF THIS BACTERIA KAÇAR, Ash Msc in Biology Department Supervision Prof. Dr. Füsun UÇAR July, 2003, 123 pages In this research, 29 members of Caulobacter genus from 1 1 different water sources which are located in Izmir region were isolated. These isolates were identified according to Poindexter (1964, 1981a) and Staley (1986). At the and of these investigations, its observed that 9 strains belong to species C. leidyi, 14 strains belong to species C. variabilis, 6 strains belong to species C. intermedins and effects of the seven antibiotic on the growth of these bacteria were researched.