Sıralı istatistiklerin dağılımı üzerine
On distributions of order statistics
- Tez No: 134707
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MEHMET GÜNGÖR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Sıralı istatistikler, bağımlı tesadüfi değişkenler, i.i.d. tesadüfi değişkenler, i.n.n.i.d. tesadüfi değişkenler. IV IK^v.^^*, Order statistics, dependent random variables, i.i.d. random variables, i.n.n.i.d. random variables
- Yıl: 2003
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Fırat Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 25
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi SIRALI İSTATİSTİKLERİN DAĞILIMLARI ÜZERİNE Yunus BULUT Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı 2003, Sayfa: 16 Bu tez üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, temel tanım ve teoremler verilmiştir. İkinci bölümde, bağımlı sıralı istatistiklerin tanımı verilmiş ve bunların dağılım fonksiyonları ifade edilmiştir. Ayrıca bağımlı fakat aynı dağılımlı olması gerekmeyen tesadüfi değişkenler ile bağımlı ve aynı dağılımlı tesadüfi değişkenlerin sıralı istatistikleri için alt ve üst sınırlar tespit edilmiştir. Üçüncü bölümde, bağımlı ve bağımsız tesadüfi değişkenlerin sıralı istatistikleri arasındaki ilişkiler irdelenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis ON DISTRIBUTIONS OF ORDER STATISTICS Yunus BULUT Fırat University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Mathematics 2003, Page: 16 This thesis consists of three chapters. In the first chapter, some fundamental definitions and theorems are given. In the second chapter, the definition of dependent order statistics is given and the distribution functions of dependent order statistics are expressed. Furthermore, upper and lower bounds for order statistics of dependent not necessarily identically distributed random variables and order statistics of dependent and identically distributed random variables are given. In the last chapter, some relations between order statistics of dependent and independent random variables are examined.