1,2-bis(o-aminofenoksi)etan ligandının Co(II), Ni(II) ve Cu(II) komplekslerinin sentezi ve karakterizasyonu
Synthesis and characterization of Co(II), Ni(II) and Cu(II) complexes of 1,2-bis(o-aminophenoxy)ethane ligand
- Tez No: 134745
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MEMET ŞEKERCİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kimya, Chemistry
- Anahtar Kelimeler: Amin ve Komplekslerin Sentezi, Geçiş Metalleri, Amin, Podant, Polieterler. n, Synthesis of amino and complexes, Transition Metals, Amino, Podand, Polyethers m
- Yıl: 2003
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Fırat Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 44
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi l52-BİS(o-AMİNOFENOKSİ)ETAN LİGANDININ Co(II), Ni(II) VE Cu(II) KOMPLEKSLERİNİN SENTEZİ ve KARAKTERİZASYONU Nernıin TOKMAK Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı 2003; Sayfa: 35 l,2-Bis(o-aminofenoksi)etan ligandı bir basamakta hazırlandı. l,2-Bis(o- nitrofenoksi)etandan l,2-Bis(o-aminofenoksi)etan ligandı sentezlendi. Bu reaksiyonda Pd/C katalizör olarak kullanıldı. Bu ligandın kompleksleri Co(H), Ni(II) ve Cu(II) klorürleri ile hazırlandı. Ligand ve komplekslerin yapılan Elementel Analiz, İR, UV-VIS, Magnetik Süsseptibilite, Kondüktometri ve !H- NMR Spektroskopileri ile karakterize edildi.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis SYNTHESIS AND CHARACTERIZATION OF Co(II), Ni(II) AND Cu(II) COMPLEXES OF l>BIS(o-AMINOPHENOXY)ETHANE LIGAND Nermin TOKMAK Fırat University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Chemistry 2003; Page: 35 l,2-Bis(o-aminophenoxy)ethane ligand prepared in a one stage process. l,2-Bis(o- aminophenoxy)ethane were synthesed from l,2-Bis(o-nitrophenoxy)ethane. In this reaction, Pd/C was used as catalyst.. The complexes of this ligand were prepared with Co(H), Ni(II) and Cu(IT) chloride salts. The structures of ligand and complexes were characterized by a combination of Elementel Analysis, IR, UV-VIS, Magnetic Susceptibility, Conductivimetry and ^-NMR Spectroscopy.