Çukurova deltasında mevcut tarımsal faaliyetlerin irdelenmesi ve ekolojik tarım uygulama olanaklarının araştırılması
Examination of agricultural activities determination of application possibilities of ecological farming in Çukurova delta
- Tez No: 135534
- Danışmanlar: PROF. DR. TÜRKER ALTAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Peyzaj Mimarlığı, Landscape Architecture
- Anahtar Kelimeler: Çukurova Deltası, Ekolojik tarım, Pestisidler, Gübreler, Ürün Deseni. m, Çukurova Delta, Ecological Farming, Pesticides, Fertilizers, Crop Pattern. rv
- Yıl: 2003
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Peyzaj Mimarlığı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 171
Özet
oz YÜKSEK LİSANS TEZİ ÇUKUROVA DELTASFNDA MEVCUT TARIMSAL FAALİYETLERİN İRDELENMESİ VE EKOLOJİK TARIM UYGULAMA OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI Keziban OZDEMIR ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ PEYZAJ MİMARLIĞI ANABİLİM DALI Danışman: Prof. Dr. Türker ALTAN Yıl : 2002, Sayfa: 158 Jüri : Prof. Dr. Türker ALTAN : Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN : Prof. Dr. İbrahim ORTAŞ Bu çalışmada Çukurova Deltasındaki mevcut tarımsal faaliyetler, tarımsal alan kullanımları, ürün deseni ve Çukurova Deltası'ndaki ekolojik tarım uygulama olanakları araştırılmıştır. Bu amaçla Çukurova Deltası'ndaki İnnaplıhöyüğü, Tabaklar, Tuzla,Adalı, Aydınlar, Kaldırım ve Deveciuşağı köylerinde bir anket çalışması yapılmıştır. Bu çalışmanın sonucunda bu köylerdeki, tarımsal alan kullanımları, kullanılan toplam pestisid ve gübre miktarları, üreticinin ekolojik tarım hakkındaki düşünceleri ve Çukurova Deltası 'nda ekolojik tarım uygulama olanakları araştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc THESIS EXAMINATION OF AGRICULTURAL ACTTVITES DETERMINATION OF APPLICATION POSSIBILITIES OF ECOLOGICAL FARMING AT ÇUKUROVA DELTA Keziban OZDEMER DEPARTMENT OF LANDSCAPE ARCHITECTURE INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor: Prof. Dr. Türker ALTAN Year : 2002, Pages: 158 Jury : Prof. Dr. Türker ALTAN : Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN : Prof. Dr. Ibrahim ORTAŞ In this study, the agricultural land use, agricultural activity, crop pattern and possibilities of ecological farming have been investigated in Çukurova Delta. For this aim, questionnaires have been aplicated in İnnaplıhöyüğü, Tabaklar, Tuzla, Adalı, Aydınlar, Kaldırım and Deveciuşağı villages of Çukurova Delta. As a result of these questionnaires, the agricultural land use, the amounts of the total pesticides and fertilizers used, fanners' opinions about ecological farming and possibilities of ecological farming have been determined in Çukurova Delta.