Adana tarihi kent dokusundaki geleneksel konutların yapım teknikleri
The Construction techniques of the traditional buildings in the historical city Adana
  1. Tez No: 135554
  2. Yazar: DUYGU SOYGÜN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ERKİN ERTEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mimarlık, Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Geleneksel Konut, Malzeme, Yapım Tekniği, Traditional House, Material, Construction Tecniques II
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 107
Özet
öz YÜKSEK LİSANS TEZİ ADANA TARİHİ KENT DOKUSUNDAKİ GELENEKSEL KONUTLARIN YAPIM TEKNİKLERİ DUYGU SOYGUN ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MİMARLIK ANA BİLİMD ALI Danışman: Prof. Dr. Erkin ERTEN Yıl: 2003, Sayfa: 104 Jüri : Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN :Yrd.Doç. Dr. Mustafa YEĞİN Adana tarihi kent dokusundaki geleneksel konutların yapım teknikleri incelenirken,özelliklerini kaybetmeden günümüze kadar ulaşan nitelikli konutlar seçilmiştir. Seçilen bu örnek konutları oluşturan mimari eleman kullanılan malzeme ve yapım teknikleri açısından ele alınmıştır.Konunun anlaşılmasına yardımcı olmak amacıyla planlar, kesitler, görünüşler ve fotoğraflardan yararlanılmıştır. Bu çalışmada elde edilen verilerin, Adana tarihi kent dokusunda yer alan geleneksel konutların yapım teknikleri hakkında genel bir bilgi edinilmesini sağlayarak birçok araştırma için yönlendirici olabileceği düşünülmektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc THESIS THE CONSTRUCTION TECHNIQUES OF THE TRADITIONAL BUILDINGS EV THE HISTORICAL CITY ADANA DUYGU SOYGUN DEPARTMENT OF ARCHITECTURE INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor: Prof. Dr. ERKİN ERTEN Year: 2003, Pages: 104 Jury : Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN.Ass.Prof.Dr. Mustafa YE?İN While the construction techniques of the traditional buildings in the historical city 'Adana' were examined, some residence of high quality which haven't lost their characteristics up to now, were selected. All the architectural components which constitute(form) these selected sample residences (buildings) have been studied according to the their dimensions, the construction techniques and the materials that have been used. Some photograps were taken of these buildings in their exact places for better understanding. All the data that have been collected from all htese studies will provide a general information about traditional residences. And it has been thought that it can be useful for many researchers.