Çukurova Üniversitesi ders ortamlarının, öğrencilerin antropometrik boyutlarına uygunluğu üzerinde bir araştırma
A research on the suitability of the classrooms in the University of Çukurova to the anthropometric dimensions of the students
- Tez No: 135633
 - Danışmanlar: PROF. DR. ALAETTİN SABANCI
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Ziraat, Agriculture
 - Anahtar Kelimeler: Anthropometry, Student, Seats II
 - Yıl: 2003
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: Çukurova Üniversitesi
 - Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Tarım Makineleri Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 58
Özet
oz YÜKSEK LİSANS TEZİ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ DERS ORTAMLARININ, ÖĞRENCİLERİN ANTROPOMETRİK BOYUTLARINA UYGUNLUĞU ÜZERİNDE BİR ARAŞ1TRMA M. Murat TURGUT ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TARIM MAKİNALARI ANABİLİM DALI Danışman : Prof. Dr. Alaettin SABANCI Yıl: 2003, Sayfa: 49 Jüri : Prof. Dr. Alaettin SABANCI Doç. Dr. Rızvan EROL Yrd. Doç. Dr. Ali AYBEK Bu çalışmada, Ç.Ü. Ziraat Fakültesi Tarım Makinalan Bölümü öğrencileri üzerinde bir dizi antropometrik ölçümler yapılmıştır. Ölçüm sonuçlarının değerlendirilmesiyle, öğrencilerle, bölümdeki TM-1, TM-3 ve ML dersliklerinde ve üniversitenin çeşitli fakültelerindeki dersliklerde kullanılan oturma elemanlarının uygunluğu üzerinde karşılaştırma yapılmıştır. Çalışma sonucunda, mevcut oturma elemanlarının, özellikle oturma tabanı yüksekliği ve oturma tabanı genişliği gibi oturma konumu için önemli olan ölçülerde öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kaldığı belirlenmiştir. Anahtar Kelimeler : Antropometri, Öğrenci, Oturma Elemanı
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc THESIS A RESEARCH ON THE SUITABILITY OF THE CLASSROOMS IN THE UNİVRSİTY OF ÇUKUROVA TO THE ANTHROPOMETRIC DIMENSIONS OF THE STUDENTS M. Murat TURGUT DEPARTMENT OF AGRICULTURAL MACHINERY INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor : Prof. Dr. Alaettin SABANCI Year:2003., Pages: 49 Jury: Prof. Dr. Alaettin SABANCI Assoc. Prof. Dr. Rızvan EROL Assist. Prof. Dr. Ali AYBEK In this study, a series of measurements was made on the students of Agricultural Machinery Department of Agricultural Faculty of Çukurova University. After the evaluation of the results of the measurements, it is compared with the desks in TM-1, TM-3 and ML classes of the department, and classes of some other faculties of the university. In conclusion, it was seen that the seats are insufficient for the necessity of the students, in the important site of sitting especially on seat height and seat width.