Gökiçi (Diyarbakır) sahasının stratigrafisi ve hidrokarbon potansiyeli açısından incelenmesi
Investigation of hydrocarbon potential and stratigraphy of Gökiçi (Diyarbakır) field
- Tez No: 135706
- Danışmanlar: PROF. DR. CAVİT DEMİRKOL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Jeoloji Mühendisliği, Geological Engineering
- Anahtar Kelimeler: Güneydoğu Anadolu, Gökiçi, Mardin Grubu, Bedinan Formasyonu
- Yıl: 2003
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Jeoloji Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 108
Özet
öz GÖKİÇİ (DİYARBAKIR) SAHASININ STRATİGRAFİSİ VE HİDROKARBON POTANSİYELİ AÇISINDAN İNCELENMESİ Ferhat ÖZDEMİR ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ ANA BİLİM DALI Danışman Prof. Dr. S. Cavit DEMİRKOL Yü:2003, Sayfa: 100 Jüri Prof. Dr. S. Cavit DEMİRKOL Doç. Dr. Ulvi Can ÜNLÜGENÇ Doç. Dr. Erol ÖZER Çalışma bölgesi olan Gökiçi sahası Güneydoğu Anadolu' da XI. petrol bölgesinde yer almaktadır. Bu sahanın doğu kesiminde Perenco şirketinin Beykan, kuzeyinde ise TPAO' nun Migo petrol sahaları yer almaktadır. İnceleme alanı Diyarbakır' m yaklaşık 50 km kuzeybatısında yer almaktadır. Çevre sahalarda bulunan kuyu verilerinin değerlendirilmesi sonucunda, Mardin Grubu dokanağı zaman ve derinlik haritaları, Bedinan formasyonu dokanağı zaman ve derinlik haritaları hazırlanmıştır. Bu haritalarda, kuzey kesimi bindirme fayı ile sınırlı ve faya yaslı bir yapı üzerinde yer alan Gökiçi sahasında rezervuar kaya açısından hedef seviyeler Mardin Grubu ve Bedinan Formasyonlarıdır. Çalışma alam gravite açısından iyi graviteli petrol sahası olabilecek potansiyele sahiptir. Sahanın keşfinin yapılması ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacaktır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc THESIS INVESGATION OF HYDROCARBON POTANTIAL AND STRATIGRAPY OF GÖKİÇİ (DİYARBAIOR) FİELD Ferhat ÖZDEMİR DEPARTMENT OF GEOLOGICAL ENGINEERING INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor Prof. Dr. S. Cavit DEMİRKOL Year: 2003, Pages: 100 Jury Prof. Dr. S. Cavit DEMİRKOL (Chairman) Assoc. Prof. Dr. Ulvi Can ÜNLÜGENÇ Assoc. Prof. Dr. Erol ÖZER Studied area; Gökiçi oilfield in the Southeast Anatolia which is 11th oil region of Turkey. This field is in neighbourhood of Beykan oil field belongs to Perenco oil company and Migo oil field belongs to TPAO, in the east and north respectively, investigated field ise placed at 50 km of northwest of Diyarbakır. The time and depth maps of Mardin and Bedinan Formations were generated by using information gathered from surrounding wells. On these maps, Gökiçi field is confined by overlapped fault in the North and leaning against it. The target rezevoir rocks are Mardin And Bedinan Formations which have very high gravity oil potantial in that regioa Development of the field is very important for the economy of the country. Key Words; Southeast Anatolia, Gökiçi, Mardin Group, Bedinan Formation II