Chiral levha üzerine yerleştirilen geometrik biçimli polarizörlerin yansıma ve iletim katsayılarının bulunması
Calculation of the transmission and reflection coefficients of geometric type polarizers on chiral surfaces
  1. Tez No: 135867
  2. Yazar: MUHARREM KARAASLAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. EMİN ÜNAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: frekans seçici yüzeyler (FSY), chiral, frequency selecting surfaces (fss), chiral
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Mustafa Kemal Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 79
Özet
n ÖZET CHİRAL LEVHA ÜZERİNE YERLEŞTİRİLEN GEOMETRİK BİÇİMLİ POLARİZORLERİN YANSIMA VE İLETİM KATSAYILARININ BULUNMASI Bu çalışmada; yalıtkan bir levha üzerine değişik geometrilerdeki iletkenlerin periyodik olarak yerleştirilmesiyle oluşturulan frekans seçici yüzeylerin yansıma ve iletim katsayıları hesaplanıp birbirleri ile karşılaştırılmıştır. Bir chiral ortam üzerinden saçılan elektrik ve manyetik alanların enine bileşenleri chiral dilim içinde sağ el ve sol el dairesel polarizasyonlu, dışında ise te ve tm modlan olarak ifade edilmişlerdir. Değişik geometrilerden oluşan bu yapılar periyodik olduğundan dolayı elektrik ve manyetik alanlar, floquet modlan cinsinden ifade edilmiştir. Bir birim hücre üzerinde, floquet modlarımn dikgen özelliğinin sınır şartlan ile birleştirilmesi sonucu, gelen düzlemsel dalganın bir iletken eleman üzerinde oluşturduğu bilinmeyen akım yoğunluğu cinsinden bir integral denklemi elde edildi. Bilinmeyen akım yoğunluğu, moment metodu kullanılarak bulunmuştur. Bilinmeyen akım katsayılan matrisin tersinin alınmasıyla elde edildikten sonra değişik geometrilerdeki chiro-fsy'lerin yansıtma ve geçirgenlik katsayılan chirality admittansının, levha kalınlığının, geliş açısının ve dielektrik sabitinin farklı değerleri için frekansdaki değişikliğe bağlı olarak hesaplanmıştır. 2003, 77 sayfa.
Özet (Çeviri)
ffl ABSTRACT CALCULATON OF THE TRANSMISSION AND REFLECTION COEFFICIENTS OF GEOMETRIC TYPE POLARIZERS ON CHIRAL SURFACES In this study; the reflection and transmission coeefificients of frequency selective surfaces which are comprised of different geometries on an insulator plate are determined and compared with each other. In a chiral media only right hand and left hand polarized planar waves can propagate, therefore, in such a media, if the horizontal components of scattered electric and magnetic field are right hand and left hand polarized wave and out of it; they are known as te and tm floquet modes. On the plate, the different geometries are replaced periodically on the x-y plane, because of the periodic problem; the electric end magnetic fields are written as floquet mode types. On a unit cell, the combination of the orthogonality of floquet modes with boundary conditions give an integral equation of the incident planar wave on a conducting element, the unknown current densities are, then, obtained with moment method by writing as the type of basic functions. After finding current coefficients by taking the inverse of matrix, the reflection and transmittion coefficients of chiro fss are calculated. Finally, the graphs of reflection and transmittion power coefficients are drawn as different values of chirality admittance, plate thickness, incident angle and dielectric constants. 2003, 77 pages.