Alihoca-Gümüş-Maden köyleri (Ulukışla) arasındaki alanın ve çevrenin florası
The Flora of Alihoca-Maden-Gümüş villages and surrounding
  1. Tez No: 136731
  2. Yazar: BİLGEHAN BİLGİLİ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AHMET SAVRAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Flora, Ulukışla, Flora Ulukışla
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Niğde Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 122
Özet
ÖZET ALÎHOCA-GÜMÜŞ-MADEN KÖYLERİ (ULUKIŞLA) ARASINDAKİ ALANIN VE ÇEVRESİNİN FLORASI BİLGİLİ, Bilgehan Niğde Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Ana Bilim Dalı Danışman: Yrd. Doç. Dr. Ahmet SAVRAN Ağustos 2003, 119 Sayfa Bu araştırma 2001-2003 yıllan arasında C5 karesi Alihoca-Gümüş-Maden köyleri ve çevresinin florasını tespit etmek amacı ile yapılmıştır. Araştırma alanından 71 familya ve 281 cinse ait 545 takson toplanmıştır. Bunların 54 T i tür. 2'si alt tür ve 2'si varyetedir. Toplanan taksonlann 110 tanesi ülkemiz için endemiktir (%20.18). Taksonlann fıtocoğrafik bölgelere dağılım oranlan şöyledir: Akdeniz elementleri (124) % 22.95, İran-Turan elementleri (113) %20.92, Avrupa-Sibirya elementleri (28) %5.18, Öksin elementleri (2) %0.37, çok bölgeli ve bilinmeyenler (278) % 50.55'dir. Toplanan taksonların biri Pteridophyta, 544'ü Spermatophyta divizyolarına aittir. Gymnospermae alt divisiosu 6 taksona, Angiospermae alt divisiosu 538 taksona sahiptir. Angiospermae'lerden 59'u Monocotyledones, 479'u Dicotyledones sınıfına aittir. İçerdikleri tür sayısına göre, alandaki büyük familyalar sırasıyla Asteraceae (63), Fabaceae (59), Brassicaceae (54), Lamiaceae (26), Rosaceae (23), Boraginaceae (20), Apiaceae (19), Poaceae (16), Scrophulariacae (16)'dir. Tür sayısına göre en büyük cinsler ise Astragalus (15), Silene (12), Salvia (11), Alyssum (10), Centaurea (9), Veronica (8), Euphorbia (8), Onosma (6), Ranunculus (6), Allium (6)'dur.
Özet (Çeviri)
SUMMARY THE FLORA OF ALİHOCA-MADEN-GÜMÜŞ VILLAGES AND SURROUNDÎNG BİLGİLİ, Bilgehan Nigde University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Biology Supervisor: Dr. Ahmet SAVRAN August 2003,1 19 pages This research has been carried out to determinate the flora in the C5 square Alihoca Gümüş Maden Villages (Ulukışla) and surrounding 2001-2003. 71 families consisting of 281 genera and 545 taxa, which contain 541 species 2 subspecies and 2 variety, have been collected from this region the number of endemic taxa to Turkey is 110 (20,18%). This distribution of these taxa in phyotogeographic regions are as follows: (124) 22,95 % Mediterranean, (113) 20,92 % Irano-Turanians, (28) 5,18 % Euro-Siberians and (2) 0,37 % Euxines, (278) 50,55 % unknown and multiregional compounds. Only one taxa belong to Pteridophyta and 544 taxa to Spermatophyta divisions Gymnospermae subdivisions had six taxa and Angiospermae subdivision had 538 taxa 59 of the Angiosperme are Monocotiledones and 479 Dicotiledones. The largest families according to their species number in the research area are as fallows: Asteraceae (63), Fabaceae (59), Brassicaceae (54), Lamiaceae (42), Caryophyllaceae (37), Liliaceae (26), Rosaceae (23), Boraginaceae (20), Apiaceae (19), Poaceae (16), Scrophulariaceae (16).The largest genera are Astragalus (15), Silene (12), Salvia (11), Alyssum (10), Centaurea (9), Veronica (8), Euphorbia (8), Onosma (6), Ranunculus (6), Allium (6).