Performing the body: A corporeal site
Bedenin icrası: Tensel bir mekan
  1. Tez No: 137638
  2. Yazar: ERDEM YÜCEL
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ZEKİYE SARIKARTAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Beden, boşluk, performans, mekan. iv, Body, space, performance, site, 111
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Güzel Sanatlar Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Grafik Tasarım Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 82
Özet
ÖZET BEDENİN İCRASI: TENSEL BİR MEKAN Erdem Yücel Grafik Tasarım Bölümü Yüksek Lisans Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Zekiye Sarıkartal Haziran, 2003 Bu tez, bedenin biçimsel bütünlüğünü aşarak mekanla entegre hale gelişiyle belirlendiği bir süreci belgeliyor. Bu süreç içinde üretilen sanat yapitlarx teze dahil edilmiştir. Görüş ve figür kavramları beden ve mekan ile ilişkilendirilmiştir. Arte Povera ve akxmla ilişkili sanatçılar, 'mekana- özgünlük' ve 'performans' bağlamında çalışılmıştır. Boşluk içinde asimile olma durumu çeşitli fenomenlerle örneklendirilmiştir. 'Nazar' ve 'perde' kavramları eşliğinde İslam süsleme sanatı çalışılmıştır. Sonuç olarak bir sanat yapıtı önerilmektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT PERFORMING THE BODY: A CORPOREAL SITE Erdem Yücel M.F.A. in Graphic Design Supervisor: Assist. Prof. Zekiye Sarxkartal June, 2003 This thesis documents a process through which the body was realized as it exceeds its formal unity and becomes integrated with the space. It includes works of art produced during the process. Concepts of vision and figure are contemplated in relation with body and space. Arte Povera and artists associated with the movement are studied within the framework of 'site-specificity' and 'performance'. Assimilation into space is exemplified through phenomena. Islamic ornamentation is studied in accordance with the concepts of 'gaze' and 'screen'. A work of art is proposed as a conclusion of the process.