Determinants of entry decision to military high schools: A case study of recruitment policies
Askeri okullarda okumaya karar verme sürecinin bileşkeleri
  1. Tez No: 137692
  2. Yazar: HAMİT APAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ÜMİT BERKMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Recruitment, selection, and propensity - 1
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 146
Özet
ÖZET ASKERİ OKULLARDA OKUMAYA KARAR VERME SÜRECİNİN BİLEŞKELERİ Hamit APAN İŞLETME YÜKSEK LİSANS TEZİ BİLKENT ÜNİVERSİTESİ - ANKARA AĞUSTOS, 2003 Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Ümit BERKMAN 21 nci yüzyıla girerken, personel seçimi ve işe alma konulan İnsan Kaynaklan Yönetimi alanındaki en önemli konulann başında gelmektedir. Bu anlamda, subay alım işlemleri 2003 yılı ve ötesinde Türk Kara Kuvvetleri için de asıl incelenmesi gereken konulardan olmuştur. Türk Kara Kuvvetlerinin subay teminindeki ana kaynağı askeri liseler olduğu içindir ki, bu çalışmanın konusu olarak bu okullar seçilmiştir. Bu çalışmada, askeri liselere girme karan aşamasında bireyleri etkileyebilecek muhtemel faktörlerin ortaya çıkarılması amaçlanmıştır. Anahtar kelimeler. İş başvurusu, seçim, ve eğilim - ıı
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DETERMINANTS OF ENTRY DECISION TO MILITARY HIGH SCHOOLS: A CASE STUDY OF RECRUITMENT POLICIES BY Hamit ARAN MBA THESIS BILKENT UNIVERSITY - ANKARA AUGUST, 2003 Supervisor: Prof. Ümit BERKMAN Towards 21st century, recruitment and selection have become one of the most important topics in Human Resource Management literature. For that matter, the recruitment of officers in the year 2003 and beyond constitutes one of the main challenges for the Turkish Army (TUAR) as well. Since military high schools are army's main sources of officers, they have become the main focus of this study. In this study, it is aimed to figure out the likely factors that might have an effect on individuals' minds when deciding on entering a Military High School.