Enhancing the quality of education in private education institutions in Turkey
Türkiye'de özel öğretim kurumlarında eğitim kalitesini arttırma
  1. Tez No: 137716
  2. Yazar: ALİ UYAR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. GÖKHAN TORLAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Özel Öğretim Kurumlan Eğitim Kalite Yönetim Toplam Kalite Yönetimi 111, Private Education Institutions Education Quality Management Total Quality Management 11
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Fatih Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 83
Özet
KISA ÖZET ALİ UYAR Ağustos 2003 TÜRKİYE'DEKİ ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARINDA EĞİTİM KALİTESİNİ ARTTIRMA Tez, Türkiye'deki Özel Öğretim Kurumfari'rtda eğitim kalitesini arttırma ile ilgilidir. Bu kurumların ayırıcı özelliklerinden ve eğitim sistemine, topluma, yatırımcılara katkılarından söz edilmektedir. Bununla birlikte, bu okulların kalitesinin arttırılmasına ihtiyaç vardır, bu yüzden bunu gerçekleştirmek için çeşitli yollar aranmalı ve bulunmalıdır. Tezde, Özel Öğretim Kurumiarı'nda bu değişikliğin gerçekleşmesi için modern bîr yaklaşım olan Toplam Kalite Yöntemi önerilmektedir. Çünkü, Amerika'da ve İngiltere'de toplam Kalite Yönetimi'nin principlerini uygulayarak başarıyı yakalamış okullar vardır. Öyleyse, Türkiye'de niçin olmasın? Okul yöneticileri, öğretmenler ve diğer çalışanlar, öğrenciler ve veliler kalite geliştirme programına katılmalılar. Uygulama işleminde herkes sorumludur. Herkes üzerine düşeni yaparsa uzun vadede pozitif sonuçlar görülecektir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ALİ UYAR August 2003 ENHANCING THE QUALITY OF EDUCATION IN PRIVATE EDUCATION INSTITUTIONS IN TURKEY The thesis deals with the quality of education in private education institutions in Turkey. The distinctive features of private education and its' contributions to the education system, to the society, and to the investors are mentioned. However, their quality needs to be increased, so the ways to do it must be searched for. As a modern approach, Total Quality Management is suggested to carry out this change in Private Education Institutions in the thesis. Because, there are some schools in America and England that have caught success by implementing the TQM principles. So, Why not in Turkey? School managers, teachers and other employees, students and parents participate in the quality improvement. Everybody is responsible for the implementation process. If everyone fulfills his or her duty, the positive effects will be seen in the long term.