Designing a robot that can interpret human speech
İnsan sesini yorumlayabilen bir robot tasarımı
- Tez No: 138872
- Danışmanlar: PROF. DR. TATYANA YAKHNO
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: robot, ofis için taşıyıcı robot, robot öğrenmesi, konuşma tanıma, metinden konuşmaya, doğal dil komuttan, robot, office delivery robot, robot learning, speech recognition, text-to- speech, natural language commands
- Yıl: 2003
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 82
Özet
VI ÖZET Bu tez çalışmasında komuttan işleyerek içinde bulunduğu çevreyi öğrenebilen bir robot hazırlanmıştır. Komutlar insan sesinden tanımlanmaktadır. Kullanıcı, robotu doğal İngilizce emir cümleleri ile yönlendirir. Robot, kullanıcı komutlarım yorumlar ve amaçlanan görevi başarmaya çalışır. Robot bu görev ile ilgilenirken içinde bulunduğu çevreyi daha iyi tanıyarak, daha sonraki görevlerde daha zekice davranabilir. Robot, kullanıcıya aynı iletişim kanalı olan ses ile geri bildirimde bulunur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT In this thesis we implemented a robot, which can learn its environment by executing the commands. The commands are recognized from human voice. User commands the robot with natural English imperative sentences. The robot interprets the user command and tries to achieve the goal. While it is achieving the goal, it learns the environment to treat more cleverly on following goals. The robot responses to the user with same communication channel, voice.