Design and development of an architectural acoustic
Mimari akustik yazılım tasarımı ve geliştirilmesi
- Tez No: 138873
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ADİL ALPKOÇAK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Architectural acoustics design, Computer aided design, CAD, Acoustic
- Yıl: 2003
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 74
Özet
VI ÖZET Bu tez, sanal akustik ortamların modellenmesine dair gereksinimleri anlatır ve oda tasararımı ve akustik hesaplamaları için bir sistem sunar. Sistem, kullanıcıya 3 boyutlu ortamda odayı tasarlayabilecek, ses kaynağı ve alıcıyı, odaya yerleştirebileceği basit bir ara yüz sunar. Ardından ışın takibi yöntemi kullanarak odanın karakteristiğini belirler. Ve kullanıcıya, alıcı noktasında oda akustiğinden etkilenmiş sesi dinletir. Sistem, Microsoft Visual C++ 6.0 kullanılarak, Windows platformu için geliştirilmiştir. Anahtar sözcükler : Mimari akustik tasarım, Bilgisayar destekli tasanm, CAD, Akustik
Özet (Çeviri)
ABSTRACT This thesis covers requirements for modeling virtual acoustics environments and presents a system that includes designing rooms and their acoustic calculations. System presents a simple interface to the users to design rooms in 3D environments and to locate the receiver and the sound source at desired positions. And it determines the characteristics of the room by using ray tracing method. At the end, system allows users to listen to the sound affected by room acoustics at receiver position. The system was developed by using Microsoft Visual C++ 6.0 with MFC for windows platform.