Ortaöğretim kimya müfredatındaki konulara deney önerileri
Experiment suggestions to the subjects education chemistry curriculum
  1. Tez No: 139529
  2. Yazar: OĞUZHAN AY
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ARİF EYNULLAYEV
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Kimya, Education and Training, Chemistry
  6. Anahtar Kelimeler: Lise kimya müfredatı, Kimya öğrenci deneyleri, High school chemistry curriculum, chemistry student experiments. Ill
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yüzüncü Yıl Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 47
Özet
ÖZET ORTA ÖĞRETİM KİMYA MÜFREDATLIDAKİ KONULARA DENEY ÖNERİLERİ AY,Oguzhan Yüksek Lisans Tezi, Orta Öğretim Fen ve Matematik Alanlan Kimya Eğitimi Ana Bilim Dalı Tez Danışmanı: Prof. Dr. Arif EYNÜLLAYEV Eylül 2003, 36 Sayfö Lise Kimya Müfredatında bulunan konuların deneysel çalışma yapılmadan anlatılması ve anlaşılması oldukça güçtür. Bu anlamda teorik anlatımların pratik çalışmalarla desteklenmesi gerekmektedir. Bu amaçla lise kimya müfredatında bulunan konulara ait yapılması istenen deneyler incelenmiş ve bu deneylere ilave olarak deney önerileri sunulmuştur. Bu amaçla, kimya öğrenci deneylerinin uygulanabilir, ve anlaşılabilir olmasına, mümkün olan en kısa sürede sonuçlanmasına dikkat edilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT EXPERIMENT SUGGESTIONS TO THE SUBJECTS IN SECONDARY EDUCATION CHEMISTRY CURRICULUM AY,Oğuzhan MSc, Secondary Instruction Science and Mathematic Department Education Mainscience Branche Supervizor Prof. Dr. Arif EYMJLLAYEV September 2003, 36 pages It is so difficult to tell and to understand the subjects in high school chemistry curriculum without making any experiment Therefore, theoretic narrations must be supported by practical studies. For this purpose, the experiments that required to be made were examined which belong to the subjects in high school chemistriy curriculum ard experiment suggestions were presented in addition to these experiments to be put in to practice easily and to be understandable, also to conclude in the minimum period.