Buji ateşlemeli motorlar için uzaktan eğitim multimedya ortam tasarımı
A design of a distance learning in environment for spark ignition system
  1. Tez No: 139993
  2. Yazar: HASAN ESEN
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. ELMAS SALAMCI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Teknik Eğitim, Mechanical Engineering, Technical Education
  6. Anahtar Kelimeler: Otomotiv, Eğitim, Multimedya Bilim, Automotive, Education
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Zonguldak Karaelmas Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 56
Özet
Bu çalışmada, buji ile ateşlemeli motorlar teknolojisi eğitiminin bilgisayar destekli eğitim ortamında, internet destekli eğitim yardımıyla yapılmasını sağlayan bir paket programın geliştirilmesi amaçlanmış ve bu amaca ulaşabilmek için bir web sayfası hazırlanmıştır. Bu web sayfasında söz konusu motorlarla ilgili birtakım şekiller, resimler, grafikler ve kolay öğrenimi destekleyen animasyonlar yer almaktadır. Web sayfası, buji ile ateşlemeli motorların; kısa tarihçesi, ana kavramları, ana parçaları, çalışma prensipleri, ana sistemleri, karakteristikleri ve bakım onarım bölümlerinden oluşmaktadır.
Özet (Çeviri)
This study basically aims to develop a programme package ensuring that the education of the technology of spark ignition engines is given through internet in the atmosphere of computer aided education and a web site has been prepared.yo achieve this goal. The web site includes some important pictures, figures, graphs and animations supporting easy-learning ways. The web site mainly consist of the sections of a short history of the spark ignition engines, the main concepts, the main parts, the principles and the characteristics of operation, the main system and a maintenance section.