Defining the critical thinking skills of students in Police Academy, Ankara Turkey
Ankara'daki Polis Akademisi öğrencilerinin eleştirel düşünme beceri düzeylerini belirleme
- Tez No: 140215
- Danışmanlar: PROF. DR. YUSUF ZİYA ÖZCAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Sosyoloji, Education and Training, Sociology
- Anahtar Kelimeler: Eleştirel düşünme, polis ve polislik, Critical thinking, police and policing
- Yıl: 2003
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sosyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 117
Özet
Bu tez Ankara'da Polis Academisi birinci ve dördüncü sınıf öğrencilerinin gözden geçirilmiş Kaliforniya eleştirel düşünme eğilimi ölçeği ile eleştirel düşünme eğilimleri tanımlanmıştır. Bunun yanında, tanımlayıcı ve karşılaştırmalı sonuçlar da bu çalışmada rapor edilmiştir. Bu çalışmada esas olarak eleştirel düşünme eğilimi ile öğrencilerin tanımlayıcı ve karşılaştırmalı özellikleri, öğrenim gördükleri sınıf seviyeleri, aile tutumları, eğitim durumları ve mesleki uygulamaları ile ilgili görüşleri arasındaki ilişki tanımlanmıştır.
Özet (Çeviri)
This thesis examined the critical thinking (CT) dispositions, as measured by the California Critical Thinking Disposition Inventory-Revised, of freshmen and seniors at Police Academy, in Ankara. Descriptive and comparative results were reported in this study as well. This study aims at defining the relationship between the disposition toward critical thinking and students' descriptive characteristics, class levels, parent attitudes, training situations and views about professional activities in policing mainly.