Reshaping the future of the European Union: Flexible integration
Avrupa Birliği'nin geleceğini yeniden şekilendirmek: Esnek entegrasyon
  1. Tez No: 140292
  2. Yazar: GALİP HASAN GÖRÜN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. Y. ATİLA ERALP
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Esneklik, Değişken Geometri, iç içe Geçmiş Halkalar, Çok Vitesli Avrupa, Tindemans Raporu, Alakart Avrupa, Yakın İşbirliği, Roma Antlaşması, Tek Senet, Maastricht Antlaşması, Amsterdam Antlaşması, Nice Antlaşması. vı, Flexibility, Variable Geometry, Concentric Circles, Eccentric Circles, Multispeed Europe, Tindemans Report, Europe a la Carte, Closer Cooperation, Rome Treaty, Single European Act, Maastricht Treaty, Treaty of Amsterdam, Nice Treaty. IV
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Avrupa Çalışmaları Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 127
Özet
oz AVRUPA BİRLİĞI'NİN GELECEĞİNİ YENİDEN ŞEKİLLENDİRMEK: ESNEK ENTEGRASYON Görün, Galip Hasan Y.L., Avrupa Çalışmaları Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Y. Atila Eralp Eylül, 2003, 115 sayfa Bu Yüksek Lisans Tezi Avrupa Birliği'nin (AB) geleceğini yeniden şekillendirmek konusuyla ilgili iki temel soruyu yanıtlamayı amaçlar. Bu sorular:“Avrupa Birliği'nin geleceği esnek olacak mıdır?”ve“Eğer esnek olacaksa, Hangi Esnek Entegrasyon modeli en uygun olacaktır?”. Bu soruları cevaplayabilmek için esneklik kavramı; kullanımını gerektiren sebepleri, eski ve gündemdeki modelleri, AB resmi politikasındaki-antlaşmalarındaki durumu ve ülke ve siyasi kurum görüşlerinin kavram üzerindeki görüşleri ile analiz edilmiştir. Bu analize dayanarak, Yüksek Lisans Tezi'nin ilk soruya cevabı:“Evet, esneklik konusunda Avrupa Birliği'nin tüm aktörlerini kapsayan şüpheler olsa da, kavramın Birliğin bütün alanlarındaki yavaş fakat kati suretteki ilerleyerek gelişmesi, esnekliğin gelecekte de bu gelişimini sürdüreceğini ve AB'yi yönetecek temel bir mekanizma olabileceğini gösterir”.ikinci sorunun cevabı ise:“Modifiye edilmiş ve kapsamlı-radikal yapısal reformlarla beslenmiş bir 'Değişken Geometrili Esnek Entegrasyon Modeli' Avrupa Birliği'nin geleceği için en uygun modeldir”.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT RESHAPING THE FUTURE OF THE EUROPEAN UNION: FLEXIBLE INTEGRATION Görün, Galip Hasan M.S., European Studies Supervisor: Prof. Dr. Y. Atila Eralp September, 2003, 115 pages This thesis aims at answering two research questions at the topic of Reshaping the Future of the European Union. The questions are:“Will the future of the European Union be flexible?”and“if so, Which model will be the 4 most suitable one?”. To answer these questions flexibility is analyzed through the context that necessitates its usage, its earlier and recent models, its evolution at the official realm, and the institutional and country views on it chapters. At the end of this analysis, this thesis' answer to the first question is:“Yes, although there is quite skepticism against the term flexibility at almost every realm of the Union; its gradual evolution at all dimensions of the Union shows that this term would continue to develop and has a chance to become the main ruling mechanism at the future”. IllThe answer of the second question is:“a modified Variable Geometry in addition to the introduction of radical comprehensive structural changes would be the most sufficient future flexible model of integration at the future”.