The principle of subsidiarity in the European Union context
Avrupa Birliği'nde subsidiarity (yerellik) ilkesi
  1. Tez No: 140293
  2. Yazar: BENGİ DEMİRCİ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ŞİNASİ AKSOY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Subsidiarity (Yerellik) İlkesi, Subsidiarity, European Union
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Avrupa Çalışmaları Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 144
Özet
Bu çalışmada, Avrupa Birliği'nin Subsidiarity (Yerellik) İlkesi'ne yaklaşımı ve bu ilkeyi uygulayış biçimi incelenmiştir. İlkenin tarihsel gelişimi çerçevesinde temel prensiplerinin ortaya konulmasının yanı sıra, Birliğin neden böyle bir ilkeye ihtiyaç duyduğu ve Topluluk kurumlarının bu ilkeye yaklaşımları irdelenmiştir. Bu bağlamda, yerellik ilkesinin Avrupa'nın bütünleşmesi sürecinde bugüne kadar üstlendiği ve bundan sonra üstleneceği roller tartışılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, the attitude of the European Union towards the Principle of Subsidiarity and the way it utilizes this principle is analyzed. Besides putting forward the fundamental principles of subsidiarity within the historical framework that it has evolved through, the factors that made the Union adopt subsidiarity and the attitude of the Community institutions towards this principle are examined. In this regard, the role that the principle of subsidiarity has played in the European integration process so far and those that it may play in the future formation of the Union is discussed.