A study on production line qualification (PLQ)-solution heat treatment
Üretim hattı kalifikasyonu (ÜHK) üzerine bir çalışma-çözündürme ısıl işlemi
  1. Tez No: 143259
  2. Yazar: ÖNDER ZOR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ALP ESİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Üretim Hattı Kalifîkasyonu, ÜHK, Çözündürme Isıl İşlemi, Roket Motor Borusu, Production Line Qualification, PLQ, Solution Heat Treatment, Rocket Motor Tube
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 176
Özet
Üretim Hattı Kalifîkasyonu (ÜHK), savunma sanayinde tüm dünyada ortak bir uygulama haline gelmektedir. Bu tezde, Üretim Hattı Kalifîkasyonunun temel ilkeleri üzerinde durulmuş ve otomotiv sanayinde uygulanmakta olan İleri Ürün Kalite Planlaması (APQP) ile savunma sistemlerindeki tekliğini belirlemek üzere karşılaştınlmıştır. Ayrıca, 2.75" roket motor borusu üretim hattının, çözündürme ısıl işlemi prosesine, ÜHK yöntemi uygulanmış ve kusurlu ürünleri azaltmada önemli Ölçüde gelişmeler sağlanmıştır.
Özet (Çeviri)
Production Line Qualification (PLQ) is becoming a common worldwide application in defense industry. In this thesis, the basis of Production Line Qualification is overviewed and compared with the automotive industry's Advanced Product Quality Planning (APQP) to determine its uniqueness in defense systems. Moreover, PLQ approach was applied to the solution heat treatment process of the 2.75" rocket motor tube production line and considerable improvements were achieved in the reduction of defective parts.