Deriving strategies and developing a balanced scorecard for General Directorate of Environmental Impact Assessment and Planning in the Ministry of Environment and Forestry
Çevre ve Orman Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi ve Planlama Genel Müdürlüğü için stratejilerin oluşturulması ve 'Dengeli Puan Kartı' geliştirilmesi
- Tez No: 143333
- Danışmanlar: PROF.DR. ÖMER SAATÇİOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
- Anahtar Kelimeler: Balanced Scorecard, performans, paydaş analizi, kamu kurumu, Balanced Scorecard, performance, stakeholder analysis, public sector
- Yıl: 2003
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 172
Özet
Bu tez çalışması Çevre ve Orman Bakanlığı, Çevresel Etki Değerlendirmesi ve Planlama Genel Müdürlüğü için strateji oluşturulması ve“Dengeli Puan Kartı”geliştirilmesini amaçlamaktadır. Çalışmada öncelikle 4 ana paydaş grubu olan Genel Müdürlük personeli, İl Müdürlükleri, ÇED raporu hazırlayan firmalar ve diğer kamu kurumlarına uygulanan anketlerin sonuçları ve müdürlerle yapılan görüşmelerden faydalanılarak Genel Müdürlüğün kanunla tanımlanan amaçlan yeniden değerlendirilmiş ve bu amaçlara ulaşmak için stratejiler oluşturulmuştur. Stratejilerin belirlenmesini takiben, her bir stratejik amaç için performans ölçütleri belirlenmiş ve bu ölçütler iş, paydaş ve büyüme ve öğrenme perspektiflerine göre yapılandırılmış ve nihai olarak ta daire başkanlıkları ve şube müdürlüklerine kadar ilişkilendirilrnişlerdir.
Özet (Çeviri)
In this study, it is aimed to derive strategies and develop a Balanced Scorecard in General Directorate of Environmental Impact Assessment and Planning in Ministry of Environment and Forestry. Firstly, the objectives of the General Directorate defined in the law are reassessed and strategies to realize the objectives are derived by making use of feedback received by conducting surveys to 4 main stakeholder groups which are the staff of the General Directorate, Provincial Directorates, companies preparing EIA reports, other public institutions, and interviews with managers. Following the determination of strategies, performance measures for each strategy are specified, replaced into internal business perspective, stakeholder perspective and learning and growth perspective in the Balanced Scorecard and and finally deployed to head of departments and branch offices.