Implementation of a wireless streaming systems for universal multimedia access
Genel çoklu ortam erişimi için bir kablosuz akış sistemi gerçekleştirimi
- Tez No: 143335
- Danışmanlar: DOÇ. DR. GÖZDE BOZDAĞI AKAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Çokluortam Erişimi, Gezici Hesaplama, Kablosuz Ağlar, Gerçek-Zamanlı Görüntü, Kişisel Sayısal Asistan, Multimedia Access, Mobile Computing, Wireless Networks, Real time Video, Personal Digital Assistant
- Yıl: 2003
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 67
Özet
Bu tez çokluortam verisine genel erişim sağlayan bir sistemi ve gerçekleştirim detaylarını anlatmaktadır. Tez kapsamında çokluortam verisine erişmek, çoklu ortam içeriğine heryerde olan bilgisayar ağlan üzerinden farklı bilgisayar plat formları kullanarak erişmek anlamına gelmektedir. Bahsedilen bilgisayar ağları hem kablolu hem kablosuz ağlan; bahsedilen bilgisayar platformlan kablolu PC'leri, taşınabilir PC'leri ve kişisel sayısal asistanlan kapsamaktadır. Sistem istemci/sunucu mimarisi üzerine kurulmuştur. Görüntü verileri H.263 kodlanmış ve RTP üzerinden taşınmaktadır. Java Media Framework' den yararlanılmış ve gereken durumlarda özel eklentiler ile yetenekleri genişletilmiştir.
Özet (Çeviri)
This thesis describes a universal multimedia access system and its implementation details. In the context of this thesis, universal multimedia access means accessing multimedia content over ubiquitous computer networks, using different computing platforms. The computer networks involve both wired and wireless networks, and computing platforms involve wired PC's, mobile PC's and personal digital assistants (PDA). The system is built on client/server architecture. Video data is H.263 coded and carried over RTP. Java Media Framework is utilized and its capabilities are extended with special plug-ins when necessary.