Electrochemical polymerization of 2-aminofluorene, fluorene, and 9-fluorenone
2-aminofloren, floren ve 9-florenon'un elektrokimyasal polimerleşmesi
  1. Tez No: 143489
  2. Yazar: TOLGA İMAMOĞLU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AHMET MUHTAR ÖNAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kimya, Chemistry
  6. Anahtar Kelimeler: Flören, 2-Aminofloren, 9-Florenon, Elektrokimyasal Polimerleşme, Dönüşümlü Voltametri, Fluorene, 2-Aminofluorene, 9-Fluorenone, Electrochemical Polymerization, Cyclic Voltammetry
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 63
Özet
Poliaminofloren, polifloren ve poliflorenon sırası ile 2-aminofloren, flören ve 9- florenenon monomerlerinden elektrokimyasal polimerleştirme metodu ile sentezlendi. Elektrokimyasal polimerleşme sırasında 2-aminofloren için etanol/H2O (3:2 - v:v) ve HCIO4, flören için asetonitril (ekstra kuru) ve TBABF4, 9-florenon için de asetonitril/diklorometan (1:9 - v:v) ve TBABF4 çözücü - elektrolit çiftleri kullanıldı. Elektrokimyasal sentezden önce monomerlerin yükseltgenme ve indirgenme davranışları dönüşümlü voltametri tekniği kullanılarak çeşitli çözücü - elektrolit çiftleri içerisinde incelendi. Elektrokimyasal metod ile sentezlenen polimerlerin karakterizasyonu FT- IR, UV-VIS ve DSC ile yapıldı ve iletkenlikleri 2-uç tekniği ile ölçüldü. 2-Aminofloren'in polimerleşme mekanizması in-situ ESR ve UV-VIS teknikleri ile incelendi. UV-VIS tekniği flören ve florenon'a da elektroliz aşamasında uygulandı.
Özet (Çeviri)
Polyaminofluorene, polyfluorene, and polyfluorenone were synthesized by electrochemical polymerization of 2-aminofluorene, fluorene and 9-fLuorenone respectively. Electrochemical synthesis were carried out in the solvent - electrolyte couples of EtOH/EbO (3:2 - v:v) and HCIO4 for 2-aminofluorene, CH3CN (extra dry) and TBABF4 for fluorene, and CH3CN /CH2C12 (1:9 - v:v) and TBABF4 for 9-fluorenone. Prior to electrochemical synthesis, the oxidation- reduction behaviors of the monomers were investigated by cyclic voltammetry technique in several solvent - electrolyte medium. Electrochemically synthesized polymers were characterized by means of FT-IR, UV-VIS, and DSC and their conductivities were measured by 2-probe technique. Polymerization mechanism of 2-aminofluorene was studied by in situ ESR and UV-VIS spectroscopic methods. UV-VIS spectroscopy was also applied to fluorene and 9-fluorenone during electrochemical polymerization.