Microwave polymerization of halogenated phenols
Halojenlenmiş fenollerin mikrodalga yardımıyla polimerleştirilmesi
  1. Tez No: 143490
  2. Yazar: ONUR ÇAKMAK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. DUYGU KISAKÜREK, YRD. DOÇ. DR. MERAY BAŞTÜRKMEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kimya, Chemistry
  6. Anahtar Kelimeler: Poli(diklorofenilen oksit), siyah iletken toz, mikrodalga, katı halde polimerleşme, Poly(dichlorophenylene oxide), black conducting powder, microwave, solid state polymerization
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 63
Özet
Bu çalışmada, poli(diklorofenilen oksit) ve siyah iletken toz, katı halde sodyum triklorofenolat'tan mikrodalga enerjisiyle elde edilmiş ve tanımlanmıştır Polimer sentezi, katı halde, mikrodalga enerjisi kullanılarak gerçekleştirildi. Polimerleşmeler 1 ile 7 dakika ile değişen zaman aralıklarında sabit mikrodalga enerjisinde, yada 70 ila 700 Watt arasında değişen mikro dalga enerjilerinde sabit zaman aralıklarında yapıldı. Sentezlenen polimerler FTIR, H NMR, C NMR, elemental analiz, viskometrik ölçümler, diferansiyel taramalı kalorimetre ve ısısal kütle analizi ile yapıldı. Çalışmanın başlangıcında yalnızca poli(diklorofenilen oksit)in sentez ve karakterizasyonu amaçlanmıştı, fakat polimerleşme esnasmda siyah ve iletken bir toz da elde edildi ve bu üründe tanımlanmaya çalışıldı. Siyah iletken tozun karakterizasyonunda FTTR, Powder Diffraction X-Ray, elemental analiz, iletkenlik ölçümü,, dedoping, sıcaklığa göre iletkenlik değişimi, taramalı kalorimetre ve ısısal kütle analizi kullanıldı.
Özet (Çeviri)
In this study, poly(dichlorophenylene oxide) and black conducting powder were synthesized from sodium trichlorophenolate in solid state by using microwave and characterized. Synthesis of the polymers was achieved via microwave energy in solid state. Polymerizations were carried out by constant microwave energy with different time intervals ranging from 1 to 7 min; or at constant time intervals with variation of microwave energy ranging from 70 to 700 Watt. Polymers were characterized by FTIR, H-NMR, C-NMR, elemental analysis, viscometry measurements, DSC and TGA. At the beginning of the study the aim was to synthesize and characterize the poly(dichlorophenylene oxide), but during polymerization another product, a black and conducting powder was also obtained from the same reaction and this product was also characterized. For the characterization of the black conducting powder, FTIR, Powder Diffraction X-Ray, elemental analysis, conductivity of black conducting powder was also measured by using two probe and its temperature dependence was also investigated, DSC and TGA were used.