FMCW radar altımeter test board
FMCW radarlı yükseklik ölçer test kartı
- Tez No: 143587
- Danışmanlar: PROF. DR. ALTUNKAN HIZAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Radar, FMCW, SAW Gecikme hattı, Radar, FMCW, SAW Delay Line
- Yıl: 2003
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 91
Özet
Bu tezde darbe modülasyonlu frekans modülasyonlu sürekli dalga radarı analiz edilmiş ve gönderilen sinyale laboratuar ortamında zaman gecikmesi eklenmesi uygulanmıştır. Radardan gönderilen sinyalde radar ile hedef arasındaki yolculuğundan kaynaklanan bir zaman gecikmesi vardır. Radar ile hedef arasındaki mesafe bir kilometreden fazla olduğu için radarın fonksiyonel testlerini laboratuar ortamında yapmak mümkün değildir. Gönderilen sinyalin geri alınması sırasında geçen zamana bağlı olarak gecikme simülasyonu yapılmıştır. Bu gecikme yüzey akustik dalga gecikme hattı kullanılarak laboratuar ortamında elde edilmiştir. Radar elemanlarının ve gecikme hattı test kartının analizleri yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this thesis, principles of a pulse modulated frequency modulated continuous wave radar is analyzed and adding time delay to transmitted signal in the laboratory environment performed. The transmitted signal from the radar has a time delay for traveling the distance between radar and target. The distance from radar to target is more than one kilometers thus test of the functionality of the radar in the laboratory environment is unavailable. The delay is simulated regarding to elapsed time for the transmitted signal to be received. This delay achieved by using surface acoustic wave (SAW) delay line in the laboratory environment. The analyses of the components of the radar and the delay line test board are conducted.