A proposal for tactical messaging and usage of extensible markup language message text formats in the tactical command control and information systems
Taktik mesajlaşma ve taktik komuta kontrol bilgi sistemlerinde genişleyebilir işaretleme dili mesaj tekst formatı (XML-MTF) nin kullanılması
- Tez No: 143688
- Danışmanlar: DOÇ. DR. AHMET COŞAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: XML, MTF, XML-MTF, XML, MTF, XML-MTF
- Yıl: 2003
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Enformatik Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilişim Sistemleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 164
Özet
Bu tez Taktik Komuta ve Kontrol Sistemlerinde (TKKBS) XML'le Tekst Tabanlı Mesaj Formatlarının kullanılması konusunu analiz etmektedir. Taktik mesajlaşma çeşitleri ve Türk Silahlı Kuvvetlerinde uygulama alanlarını incelenmektedir. XML ve XML-MTFin ne olduğunu açıklanmıştır. En sonunda da, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Taktik Komuta Kontrol ve Bilgi Sistemeleri projelerinde XML teknolojilerinin etkin olarak kullanılabilirliğini doğrulamak için bir tugayın mesaj trafiği simüle edilmiştir.
Özet (Çeviri)
This thesis investigates the usage area of Extensible Markup Language Message Text Format (XML-MTF) in Tactical Command and Control Information System (TC2IS). It examines the used tactical message types and their application area in Turkish Army and what the XML and XML-MTFs are explained. Finally; MTF traffic of a brigade is simulated to verify that XML technology can be used effectively in Turkish Land Forces Tactical Command Control and Information System Projects (TLF TC2IS).