Bireysel bankacılık hizmetleri, bireysel bankacılığın geleceği ve Eskişehir'de bireysel bankacılığın bugünü ve geleceği üzerine bir araştırma
Individual banking services, future of individual banking and a research of nowadays and futures individual banking in Eskişekir
- Tez No: 143891
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MURAT KOÇYİĞİT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bankacılık, İşletme, Banking, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Bireysel Bankacılık, Alternatif Dağıtım Kanalları, İnternet Bankacılığı, Mobil Bankacılık, Individual Banking, Alternative Distribution Channels, Internet Banking, Mobile Banking
- Yıl: 2004
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Anadolu Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Finansman Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 164
Özet
YÜKSEK LİSANS TEZ ÖZÜ BİREYSEL BANKACILIK HİZMETLERİ, BİREYSEL BANKACILIĞIN GELECEĞİ VE ESKİŞEHİR'DE BİREYSEL BANKACILIĞIN BUGÜNÜ VE GELECEĞİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA Ali KAÇAR İşletme (Finansman) Anabüim Dalı Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Eylül 2004 Damşman:Yrd.Doç.Dr.MuratKOÇYİĞİT Bireysel bankacılık, kalıcı bir müşteri kitlesi, daha az risk ve daha yüksek kar marjları nedeniyle son yıllarda bankacılık sektörünün gittikçe artan bir şekilde üzerinde yoğunlaştığı bir alan olmuştur. Kredi piyasasından daha fazla pay alma yarışına giren bankalar, geçmiş dönemde müşteri açısından oldukça bürokratik bir süreç olan kredi ve kredi kartı verme prosedürlerini kısaltmak ve müşterilerinin ayağına hizmet götürmek suretiyle, etkili olmaya çalışmakta; internet, telefon, dijital tv, wap ve gprs gibi mobil iletişim araçlarında yaşanan hızlı gelişmeler de, bireysel bankacılığı değişime zorlamaktadır. Türkiye'de teknolojiyi en etkili şekilde kullanan sektörlerin başında bankacılık sektörü gelmektedir. Telefon ve internet bankacılığı gibi hizmetleri, bir çok ülkeden daha önce sunmayı başaran bankacılık sektörü, şimdi bu hizmetlere olan talebi arttırmanın yollarını aramaktadır. Bu çalışmada, çağdaş bireysel bankacılık hizmetleri olan tüketici kredileri, kredi kartları ve alternatif dağıtım kanalları olarak adlandırılan; otomatik vezne makineleri, elektronik fon transfer sistemleri, ev/ofis bankacılığı, internet bankacılığı, telefon bankacılığı/çağrı merkezleri ve mobil bankacılık hizmetlerinin dünyadaki ve ülkemizdeki uygulamaları incelenmiştir. Ayrıca, Eskişehir'deki bazı banka yetkililerinin bireysel bankacılığın bugünü ve geleceği ile ilgili görüşlerine yer verilmiş ve değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
Ill ABSTRACT INDIVIDUAL BANKING SERVICES, FUTURE OF INDIVIDUAL BANKING AND A RESEARCH OF NOWADAYS AND FUTURES INDIVIDUAL BANKING IN ESKİŞEHİR Ali KAÇAR The Department of Business Administration (Financing) Anadolu University, The Institute of Social Sciences, September 2004 Adviser: Yrd.Doç.Dr. Murat KOÇVİ?İT Individual banking, due to a permanent group of customers, much less risk and higher margins of profit, has became a field on which the banking sector is focusing with an increasingly growing interest. The banks which are in a competition with each other for increasing their share in the credit market aim at being effective in the field by means of reducing credit and credit card giving procedures which previously were a highly burequeratic process for customers and providing home-service to them. In addition to this, the rapid development in mobile banking systems such as internet, telephone, digital TV, WAP and GPRS makes today's individual banking change. In Turkey, above all the sectors which use technology effectively comes the banking sector. The banking sector which managed to provide services such as telephone and internet banking earlier than many countries did now aims at finding ways of increasing the demand for the service. In the study, consumption loans and credit cards which are contemporary individual banking services and ATM's (Automatic Teller Machine), EFT's (Electronic Funds Transfer), home/office banking, internet banking, telephone banking/call centers and mobile banking systems which are called alternative distribution channels have been analyzed in relation the applications of them in the world and Turkey. Furthermore, opinions of some bank authorities in Eskişehir, regarding nowadays and futures individual banking are placed.