Organizasyon ve verimlilik arasındaki ilişki örnek olay uygulaması: Freebird havayolları işletmesinde verimlilik ölçümü
Relationship between organization and productivity sample analysis: Productivity measurement on Freebird airlines
  1. Tez No: 143992
  2. Yazar: BARIŞ ÇAĞLAR EREN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. GÖNÜL ÜLKER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Organizasyon, Verimlilik, Havayollarında Verimlilik Ölçümü, Organization, Productivity, Productivity Measurement at Airline Level
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Abant İzzet Baysal Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 134
Özet
ÖZET ORGANİZASYON VE VERİMLİLİK ARASINDAKİ İLİŞKİ ÖRNEK OLAY UYGULAMASI: FREEBIRD HAVAYOLLARI İŞLETMESİNDE VERİMLİLİK ÖLÇÜMÜ Eren, Banş Çağlar Yüksek Lisans, Kamu Yönetimi Bölümü Tez Danışmanı: Doç Dr. Gönül ÜLKER Mart 2004, 121 sayfa Bu çalışma organizasyon ve verimlilik kavramlarını ele almaktadır. Ayrıca havayolu yolcu taşımacılığı sektöründe faaliyet gösteren bir şirketin; verimliliğinin Asya Verimlilik Merkezi sektörel verimlilik ölçme modeline dayalı olarak ölçülmesi ve organizasyon ile verimlilik arasındaki ilişkiyi incelemektedir. Bu çalışma hizmet sektöründe verimliliğin nasıl ölçülebileceğine dair sorulara bir cevap aramaya yönelik olarak hazırlanmıştır. Bu çalışma, 4 bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde organizasyon ve yönetim kavramları ele alınmış, ikinci bölümde verimlilik kavramı açıklanmış ve üçüncü bölümde havayolu yolcu taşıma sektörü ve, üzerinde çalışılacak işletme ele alınmıştır. Son bölüm, örnek uygulamayı ve değerlendirmeyi içermektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT RELATIONSHIP BETWEEN ORGANIZATION AND PRODUCTIVITY SAMPLE ANALYSIS : PRODUCTIVITY MEASUREMENT ON FREEBIRD AIRLINES Eren, Bans Çağlar MBA Degree, Department of Public Administration Supervisor: Associated Proffesor Gönül ÜLKER March 2004, 121 Pages This study deals with organization and productivity consepts, it also makes an analysis by Asian Productivity Center's sectoral productivity approach model on a company working as an airline to find relationship between organization and productivity. This study is an indicator to answer“How can we make a productivity measurement in service sector?”. The study consists of four chapters. First chapter deals with organization and management consepts, the second shows that the productivity and productivity measurement concepts, the third concerns with airline passenger carrier sector and about sample company. The last chapter is about application of sample method on the sample company.