Financial, economic, banking sector and instituional development and productivity
Finansal, ekonomik, bankacılık sektörel ve kurumsal gelişim ve üretkenlik
  1. Tez No: 145722
  2. Yazar: GÖKÇE ÖZCAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. FATMA TAŞKIN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, İşletme, Economics, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Üretkenlik, Malmquist Göstergesi iv, Productivity, Malmquist Index ui
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Ekonomi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 59
Özet
ÖZET FİNANSAL, EKONOMİK, BANKACILIK SEKTÖREL VE KURUMSAL GELİŞİM VE ÜRETKENLİK Özcan, Gökçe Mastır, İktisat Bölümü Tez Yöneticisi: Fatma Taşkın Eylül 2004 Bu tez, Malmquist Üretkenlik Göstergesi (ve bu göstergenin iki bileşeni olan verimlilik değişimi ve teknolojik değişim) ile bankacılık sektörü, ekonomik, fi- nansal ve kurumsal değişimin arasındaki ilişkiyi incelemektedir. Sonuçlar göstermiştir ki, bankacılık, ekonomik, finansal ve de kurumsal değişkenler ile bu üretkenlik göstergeleri arasında pozitif bir ilişki vardır. Ayrıca, veriler ülkeler arası kanuni ve muhasebe sistemleri arasındaki farkların bu üretkenlik göstergelerinin gelişiminde belirgin bir rol oynadığını sergilemiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT FINANCIAL, ECONOMIC, BANKING SECTOR AND INSTITUTIONAL DEVELOPMENT AND PRODUCTIVITY Özcan, Gökçe Masters of Arts, Department of Economics Supervisor: Fatma Taşkın November 2004 This thesis explores the links between Malmquist Productivity Index (and its two components, namely efficiency change and technological change) and the banking sector, economic, financial development and institutional variables. Re sults show that there is a positive link between the banking, economic and financial variables and the productivity indexes. Also, data show that cross-country dif ferences in legal and accounting systems play significant role in the improvement of the productivity indexes- Malmquist Index and its two components, efficiency change and technical change.