Etkili performans değerlendirme için gereken becerilerin tanımlanması, ölçülmesi ve geliştirilmesi üzerine Çukurova bölgesinde faaliyet gösteren sanayi işletmelerinde bir araştırma
A study on the definition, rate and improvement of the skills needed for an efficient performance appraisal at the industrial organizations located in the cukurova region
  1. Tez No: 145968
  2. Yazar: SİBEL DOĞRULUK
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. AZMİ YALÇIN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Performans değerlendirme, performans yönetimi, performans hedefleri, yönetici yetkinlikleri, performans geliştirme, Performance Appraisal, Performance Management, Performance Objectives, Skills of Managers, Performance Improvement
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 291
Özet
Performans değerlendirme görüşmelerinde; yöneticilerin ön yargıları, kişilikleri, kullandıkları yöntemler gibi unsurlar çalışanların performanslarının gerçek değerinin belirlenmesini etkilemektedir. Performans değerlendirme, performans yönetimi sisteminin bir parçasıdır. Performans yönetimi sisteminin temel amacı, çalışanların şirket hedefleri doğrultusunda etkin bir şekilde çalışmalarını sağlamaktadır. Dolayısıyla, çalışanların şirket hedefleri doğrultusunda etkin bir şekilde çalışmasını sağlayacak araçların ve yaklaşımların geliştirilmesi ve kullanılması esastır. Bu çalışmada, yöneticilerin performans değerlendirme yetkinliklerinin ölçülmesi için Çukurova bölgesindeki kuruluşların yöneticilerinin anket yolu ile görüşlerine başvurulmuş ve elde edilen bulgular istatistiksel tekniklerin yardımıyla değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
The prejudices, the personalities, the methods used and similar other aspects of the managers affect the determination of the real worth of employees performances at performance appraisal meetings. Performance Appraisal is a part of performance management system. The basic purpose of Performance Management System is to get employees working efficiently through objectives of the firm. Consequently, the improvement and use of the means and approaches that provide employees working efficiently through the firm objectives are essential. In this study; in order to measure the performance appraisal skills of the managers, it was applied to the opinions of the managers of the firms in Çukurova Region with the way of inquiries and the results were appraised by the statistical techniques.