İlköğretim okullarında okul aile işbirliği (Diyarbakır il örneği)
The school-family cooperation in the elemantary school (Diyarbakır province example)
  1. Tez No: 146376
  2. Yazar: HAMDİ ATAYETER
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. FATİH TÖREMEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: İşbirliği, İletişim, Okul Yönetimi, Öğrenci velileri, Cooperation, comunication, the school administration, the parents of the students
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Eğitim Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 119
Özet
Ill Özet Yüksek Lisans Tezi İlköğretim Okullarında Okul Aile İşbirliği (Diyarbakır İl Örneği) Hamdi AT A YETER Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı 2004; Sayfa : II Eğitim-öğretim, ilk insanla birlikte varolmuştur. Medeniyetlerin parladığı dönemler, eğitim-öğretim faaliyetlerinin zirvelere ulaştığı toplumların var olduğu dönemlerdir. Günümüzde eğitim-öğretim faaliyetleri, bütün dünya ülkelerinin birinci öncelikli gündem maddesi olmuştur. Eğitim-öğretim faaliyetlerini geliştirmek için bir çok bilimsel araştırma yapılmaktadır. Yapılan araştırmalar sonucunda, ailenin katkısının olmadığı okullarda, beklenen hedeflere ulaşılmadığı, ulaşılan noktanın beklenen sonuç olmadığı ortaya çıkmıştır. Etkili okul yöneticileri, çağdaş eğitim sistemlerini uygulamaya çalıştıkları okullarında velilere daha önem vermeye başlamışlardır.Günümüzde şunu iyi biliyoruz ki, öğrenci velileri ve okul yönetimi arasında sıkı bir işbirliği kurulması gerekmektedir. Bu işbirliğinin kurulması ve başarılı olma birbirlerine paralel olarak yükselmekte veya alçalmaktadır.
Özet (Çeviri)
IV SUMMARY Masters Thesis The School-Family Cooperation in the Elementary School (Diyarbakir Province Example) Hamdi AT A YETER University of Fırat The Institute of Social Secience Main Science of Science Of Education 2004, Page : III The education and the instruction has existed together with the first human being. When there were the societies who had high education and instruction activities, the civilizations had been shinining. Nowadays teh education and instruction activities has been the primary agenda of priority of all the con tries in the world. There has been many scientific researchs to improve the education and the instruction activities. It came out as the result of the researchs thatnthe awaited goals hasn't been reached in the schools where thereis no contribution of the families and the reahed point hasn't been the awaited result. The efficient school administrators has became to give more importance to the parents of the students in their schools, where they try to practise the cotemporary education systems. In this day we know it well that there has to be a strict cooperation between the parents and the school administration. The establishment of this cooperation and being succesful rises and descends as paralel to each other.