Hristiyanlıkta Ruhbanlık
Clergy in Christianity
  1. Tez No: 147036
  2. Yazar: RAUF KARAKURT
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HAMZA KARAOĞLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Ruhbanlık, Katolik Mezhebi, Ortodoks Mezhebi, Protestan Mezhebi, Papa, Kardinal, Piskopos, Rahip, Diyakoz, Clergy, Catholic Church, Orthodox Church, Protestant Church, Pope, Cardinal, Bishop, Priest, Deacon. n
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 102
Özet
ÖZET YÜKSEK LİSANS TEZİ HRISTIYANLEKTA RUHBANLIK Rauf KARAKURT KSÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ FELSEFE VE DİN BİLİMLERİ ANABİLİM DALI DANIŞMAN: Yrd. Doç. Dr. Haraza KARAOĞLAN Yd: 2004 Sayfa: 94 Jüri: Yrd. Doç. Dr. Hamza KARAOĞLAN Prof. Dr. M. Kemal ATİK Prof. Dr. H. E. BODUR Avrupa Birliğine tam üyelik sürecinde olan Türk milletinin, Birlik üyesi devletlerin halklarının önemli bir bölümünün inancı olan Hristiyanlığı, dolayısıyla Hristiyanları tanımaları ve anlamaları bugün daha büyük bir ihtiyaç haline gelmiştir. Biz de bu ihtiyaçtan hareketle, Türk milletinin asırlardır coğrafi yönden komşusu olan Hristiyan-Batı medeniyetinin vazgeçilmez unsurlarından biri olan Hristiyanlığın milletimiz tararından objektif bir şekilde anlaşılabilmesi için, bu dinde günümüzde de mevcut olan ve çok büyük önem atfedilen din adamları sınıfım tanımaya ve tanıtmaya çalıştık. Hristiyanlık'tan bahsedildiğinde ilk akla gelen şey ruhban sınıfıdır. Bu sınıfı oluşturan rahip ve rahibeler kendilerini insanların üzerinde bir yere oturtarak bir din adamları hiyerarşisi kurmuşlardır. İnsanları dinden çıkarma, cennete koyma veya cehenneme atmayı kendi tasarruflarında görmüşler ve ne acıdır ki zamanla dünyevi iktidarları da arkalarına alarak kendi insanları da dahil aykırı saydıkları pek çok inşam öldürerek dogmalarım kabul ettirmeye çalışmışlardır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MA Thesis CLERGY m CHRISTIANITY RaufKARAKURT DEPARTMENT OF PHILOSOPHY AND RELIGION SCD3NCE INSTITUTE OF SOCIAL SCBENCE UNIVERSITY OF KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM Supervisor: Assist Prot Dr. Hamza KARAO?LAN Year: 2004 Pages: 94 Jury: Assist Prof. Dr. Hamza KARAO?LAN Prot Dr. M. Kemal ATİK Prof. Dr. H. E. BODUR When the Turkish Nation is on the way to be a real member of the Europan Union, we need to know and understand the Christianity which is the religion of the most of the Union's members. Because of that reason, we tried to understand the clergy who are still present and known as the most important today and to make the Turkish Nation understand the Christianity which is one of the most important point of the Christian-West civilization wich has been the neighbour of the Turkish for centuries. The first we think when it's mentioned about Christianity is the clergy. Giving themselves more importance than other people, the priests a clergy-hierarchy. They tended to own the authority to put people in heaven or hell, to dismis from Christianity and unfortunately they've made people accept their dogma by killing many people including their own people whom they thought they were againts them taking the world's governments behind them.