Enterprise resource planning systems selection process
Kurumsal kaynak planlaması ve seçim süreci
  1. Tez No: 147632
  2. Yazar: BAHAR KENAROĞLU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ERKAL ERDİL, SERDAR DURGUN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Kurumsal Kaynak Planlaması, KKP, Seçim/Değerlendirme Süreci, Kurumsal Bilişim Sistemleri. IV, Enterprise Resource Planning, Selection/Evaluation Process, Enterprise Information Systems. Ill
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları Anabilm Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 127
Özet
Bu çalışmada, Kurumsal Kaynak Planlama (KKP) sistemleri seçim sürecine çatı oluşturması ve seçim aşamasını tüm yönleriyle inceleyerek daha iyi seçim süreçlerinin uygulanmasını sağlaması amacıyla kapsamlı bir araştırma gerçekleştirilmiştir. Bu araştırma, bilişim sistemlerine/teknolojilerine ait akademik yayınlar, konferanslar, elektronik text-veritabanlan ve ticari yayınların sentezlenmesi sonucu oluşturulmuştur. Yapılan çalışmanın kapsamı gereği, KKP sistemleri seçim süreci için genel bir çatı ve yol haritası oluşturulup, seçim sürecinde karşılaşabilinecek sorunlar ve seçim aktivitelerinin daha iyi yürütülmesi için önem teşkil eden unsurlar detaylı olarak incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, a research is developed to establish a comprehensive framework for ERP systems selection process and provide guidance for better ERP systems selection and evaluation by investigating all the aspects of the selection process. The research is conducted through a comprehensive study prior to key information systems journals, conferences, overall enterprise information systems materials in electronic databases, and also in practitioner journals. As a result, the study is able to present a comprehensive framework for ERP systems selection process, identify the problematic issues, reveal the ways to improve the selection activities, and present a road-map for the selection process.