Uzaktan kontrol programı (Software)'nın bilgisayar dersinde kullanılmasına yönelik bir araştırma
A research relevant to usage of remote control programme (Software) in basic computer technologies course
  1. Tez No: 148638
  2. Yazar: GÜRKAY BİRİNCİ
  3. Danışmanlar: PROF.DR. BAKİ HAZER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Uzaktan Kontrol, Bilgisayar Öğretimi, Bilgisayar Eğitimi, Remote Control, Computer Instruction, Computer Education, Student Centered Education
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Zonguldak Karaelmas Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Eğitim Programları ve Öğretimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 65
Özet
Kurum Tez Başlığı Tez Yazan Tez Danışmanı Tez Türü, Yılı Sayfa Adedi Z.K.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Eğitim Programlan ve Öğretim Anabilim Dalı Uzaktan Kontrol Programı (Software) 'nm Bilgisayar Dersinde Kullanılmasına Yönelik Bir Araştırma Gürkay Birinci Prof. Dr. Baki Hazer Yüksek Lisans Tezi, 2004 63 ÖZET Bu araştırmada, Uzaktan Kontrol Programı (NetOp School) kullanılarak işlenen bilgisayar dersinin, geleneksel yöntem kullanılarak işlenen derse göre öğrenci başansmı ve öğrenci tutumunu ne ölçüde etkilediğini ortaya koymak amaçlanmıştır. Deneysel olarak yapılan araştırma iki grup üzerinde yürütülmüştür. Gruplardan birisi kontrol grubu olarak belirlenmiş ve geleneksel öğretim yöntemi kullanılmıştır. Diğer grup ise deney grubu olarak belirlenmiş ve Uzaktan Kontrol Programı kullanılarak ders işlenmiştir. Elde edilen bulgularda Temel Bilgisayar Teknolojileri dersinin Uzaktan Kontrol Programı kullanılarak işlenmesinin öğrenci başansına olumlu yönde etki yaptığı; tutumlanna ise olumlu yönde etki yapmadığı sonucuna vanlabilir.
Özet (Çeviri)
Institution Title Author Adviser Type of Thesis Page Number ZKÜ Institute of Social Sciences, Department of Curriculum and Instruction A Research Relevant to Usage of Remote Control Programme (Software) in Basic Computer Technologies Course Gürkay Birinci Prof. Dr. Baki Hazer MSc. Thesis, 2004 63 ABSTRACT The aim of this study was to identify the effect of Remote Control Programme (NetOp School) on students' achievement and their attitude. The study was conducted in two group. First group was control group in which tarditional instructional method was used. Other group was experimental group in which Remote Control Programme was used. This study suggested that Remote Control Programme has a positive effect on students achievement but it hasn't a positive effect on their attitude in basic Computer Technologies Course.