Genelleştirilmiş kapalı kümeler üzerine
On generalized closed sets
- Tez No: 172456
- Danışmanlar: PROF.DR. GÜLHAN ASLIM
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: gs-kapalı küme, s-normal uzay, gsp-kapalı küme, yan-ön-T^ uzayı, gpr-kapalı küme, ön-regüler- Ty2 uzayı, gs closed set, s-normal spaces, gsp closed set, semi pre- Ty2 spaces, gpr closed set, preregular- Ty2 spaces
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 66
Özet
ÖZET GENELLEŞTİRİLMİŞ KAPALI KÜMELER ÜZERİNE GİLASİN, Murat Hakkı Yüksek Lisans Tezi Matematik Bölümü Tez Yöneticisi : Prof. Dr. Gülhan ASLIM 06.01.2006 Bu tez esas olarak beş bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde tez konusu tanıtılmış olup ikinci bölümde tezin okunabilirliğini kolaylaştırmak için bazı temel tanımlara ve teoremlere yer verilmiştir. Üçüncü bölümde genelleştirilmiş yan açık kümeler tanımlanmış ve s-normal uzayların bazı karakterizasyonlarını elde etmek için kullanılmıştır. Ayrıca fonksiyonların yeni bir sınıfı olan ön gs-kapalı fonksiyonlar incelenmiştir. Dördüncü bölümde genelleştirilmiş yan ön kapalı kümeler tanımlanıp, temel özellikleri verilmiştir. Yan-ön-TI/2 uzayları tanımlanıp, bu uzayı karakterize eden teoremler ispatlanmıştır. Ayrıca genelleştirilmiş yan-ön-sürekli fonksiyonlar tanıtılmış ve incelenmiştir. Beşinci bölümde genelleştirilmiş ön regüler kapalı kümeler tanıtılmış ve özellikleri çalışılmıştır. Ayrıca ön regüler - Ty2 uzayları ve genelleştirilmiş ön regüler sürekliliğin bazı özellikleri üzerinde durulmuştur.
Özet (Çeviri)
vn ABSTRACT ON GENERALIZED CLOSED SETS GİLASİN, Murat Hakkı Msc. in Mathematics Department Supervisor : Prof. Dr. Gülhan ASLIM 06.01.2006 This thesis essentially consists of five chapters. In the first chapter, the subject of thesis is introduced; in the second chapter, in order to make easy the reading some basic definitions and theorems are given. In the third chapter, generalized semi-open sets are introduced and used to obtain some characterizations of s-normal spaces. A new class of functions called pre gs-closed functions are defined and studied. In the fourth chapter, generalized semi-preclosed sets are introduced and basic properties of them are given. Semi-pre- TV2 spaces are defined and theorems which characterize this spaces are proved. Moreover, generalized semi-precontinuous functions are introduced and investigated. In the fifth chapter, generalized preregular closed sets are introduced and properties of them are studied. Further some propertis of preregular- Tl/2 spaces and generalized preregular continuity are given.