Bergama-Bayatlı yapı kooperatifi yerleşim alanı drenaj uygulamalarının incelenmesi ve alan şartlarına uygun peyzaj düzenleme projesine yönelik bir araştırma
Investigating drainage applications of Bergama-Bayatlı construction cooperative sitting area and a study of landscape arrangement project which is suitable for field conditions
  1. Tez No: 149640
  2. Yazar: HALE ŞEBNEM DİNÇER
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. BAHAR TÜRKYILMAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Peyzaj Mimarlığı, Landscape Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Drenaj, su birikintisi, peyzaj mühendisliği, drenaj yöntemleri, Drainage, water mass, landscape engineering, drainage methods
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Peyzaj Mimarlığı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 71
Özet
ÖZET BERGAMA-BAYATLI YAPI KOOPERATİFİ YERLEŞİM ALANI DRENAJ UYGULAMALARININ İNCELENMESİ VE ALAN ŞARTLARINA UYGUN PEYZAJ DÜZENLEME PROJESİNE YÖNELİK BİR ARAŞTOIMA DİNÇER, Hale Şebnem Yüksek Lisans Tezi, Peyzaj Mimarlığı Bölümü Tez Yöneticisi: Doç.Dr.Bahar TÜRKYILMAZ Ocak 2004, 56 sayfa Bu araştırmada, İzmir ili Bergama ilçesi Bayatlı Yapı Kooperatifi yerleşim alam içinde drenaj sorununa neden olan etkenler araştırılmış, mevcut çalışma ve literatürlerden yararlanarak tasarım ve planlama kriterleri doğrultusunda çalışma alanının drenaj ve peyzaj düzenleme projeleri incelenmiştir. Yüzey suyu akış miktarları Rasyonel metotla hesaplanmış, bina temelleri ve girişlerinde su birikmesini önlemek için derin drenaj ve yüzey drenaj yöntemleri kullanılmıştır. Sonuç olarak, uygun drenaj yöntemleri kullanarak sorunlu alanlarda başarılı uygulamalar yapılabileceği görülmüştür.
Özet (Çeviri)
vn ABSTRACT INVESTIGATING DRAINAGE APPLICATIONS OF BERGAMA-BAYATLI CONSTRUCTION COOPERATIVE SITTING AREA AND A STUDY OF LANDSCAPE ARRANGEMENT PROJECT WHICH IS SUITABLE FOR FIELD CONDITIONS DİNÇER, Hale Şebnem MSc in Landscape Architecture Supervisor: Assoc. Dr.Bahar TÜRKYILMAZ January 2004, 56 pages In this study, factors that causes drainage problems in Bayatlı Construction Cooperative sitting area in Bergama country at Izmir city has been searched and benefiting from present studies and literatures with the direction of design and planning criterions, working area's drainage and landscape arrangement projects has been aimed. Surface water flowing quantities has been calculated with rational method, to avoid building foundations and entries from water mass, deep drainage and surface drainage ways has been used. At the result, in the problem area it has been seen to make successful applications using the suitable drainage methods.