Simplektik diferensiyel geometri üzerine
On the symplectic differential geometry
  1. Tez No: 149783
  2. Yazar: ERHAN ATA
  3. Danışmanlar: PROF.DR. HİLMİ HACISALİHOĞLU
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Symplectic vector space, Lagrange subspace, Hermitian metric, Kâhler vector space, symplectic manifold, quaternion Kâhler manifold, Riemannian curvature tensor, Riemann-Christoffel curvature tensor, Ricci tensor, split quaternion Kahler manifold
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 126
Özet
ÖZET Doktora Tezi SİMPLEKTİK DİFERENSİYEL GEOMETRİ ÜZERİNE Erhan ATA Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. H. Hilmi HACISALİHOĞLU Bu doktora tezi dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm giriş kısmına ayrılmıştır. İkinci bölümde, çalışma için gerekli kavramlar verilerek bazı orijinal sonuçlar elde edilmiştir. Üçüncü bölümde, hemen hemen kuaterniyon manifoldlarla ilgili kısa bilgiler verilerek kuaterniyon Katiler manifoidlarda eğrilikler incelenmiştir. Dördüncü bölümde ise üçüncü bölümde incelenen eğrilikler, hemen hemen bölünmüş kuaterniyon manifoldları ve bölünmüş kuaterniyon Kâhler manifoldları üzerinde incelenmiştir. 2004, 118 sayfa ANAHTAR KELİMELER: Simplektik vektör uzayı, Lagrange altuzayı, Hermityen metrik, Kâhler vektör uzayı, simplektik manifold, kuaterniyon Kâhler manifoldu, Riemann eğrilik tensörü, Riemann-Christoffel eğrilik tensörü, Ricci tensörü, bölünmüş kuaterniyon Kâhler manifold.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Ph. D. Thesis ON SYMPLECTIC DIFFERENTIAL GEOMETRY Erhan ATA Ankara University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Mathematics Supervisor: Prof. Dr. H. Hilmi HACISALİHO?LU This thesis consists of four chapters. The first chapter has been devoted to the introduction. In the second chapter, some main concepts for this study have been given and some original results have been obtained. In the third chapter, some basic concepts concerning almost quaternion Kâhler manifolds have been recalled and the curvatures have been dealt with on the Kahler manifolds. In the last chapter, the curvatures obtained in the third chapter have been considered on almost split quaternion manifolds and split quaternion Kahler manifolds. 2004, 118 pages