An analysis of the effects of modular furniture on preschool chıldren's group behaviours: A case study in Ankara
Modüler mobilyaların okul öncesi çocukların grup davranışları etkileri üzerine bir inceleme, Ankara
  1. Tez No: 150002
  2. Yazar: SITKI TANKUT CAN
  3. Danışmanlar: DR. UFUK DEMİRBAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İç Mimari ve Dekorasyon, Interior Design and Decoration
  6. Anahtar Kelimeler: Esneklik, Motor Gelişimleri, Okul Öncesi Çocuklar, Erken Çocukluk, Modüler Mobilyalar iv, Motor Development, Preschool Children, Early Childhood, Modular Furniture 111
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Çankaya Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İç Mimarlık Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 123
Özet
ÖZET MODÜLER MOBİLYALARIN, OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLARIN GRUP DAVRANIŞLARI ETKİLERİ ÜZERİNE BİR İNCELEME, ANKARA GÜLVEREN ANAOKULU CAN, SITKI TANKUT Bu çalışmada, modüler mobilyaların okul öncesi çocukların gelişimi ve grup davranışlarına olan etkileri çeşitli yönlerden incelenmiştir. Okul öncesi çocukların davranış ve gelişim kriterlerini belirleyebilmek amacıyla, erken çocukluk dönemi ve anaokulllan için gerekli tasarım kriterleri araştırılmıştır. Ayrıca, modüler sistemler, mekan planlanması ve çevrenin çocuk üzerindeki psikolojik ve sosyal etkileri de belirtilmiştir. Böylece, araştırma okul öncesi 5-6 yaş grubundan seçilen 12 öğrenci üzerinde sistematik gözlemleme yöntemi uygulanarak irdelenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AN ANALYSIS OF THE EFFECTS OF MODULAR FURNITURE ON PRESCHOOL CHILDREN'SA CASE STUDY IN ANKARA CAN, SITKI TANKUT This study examines the effects of modular furniture on children's motor developments, group behavior and development. In order to determine preschool children behaviors and developmental criteria, necessary design criteria for preschool age period and kindergartens are investigated. Besides this, modular systems, design of place, psychological and social influences of environment which affect the child are stated. Within this framework focuses on 12 children between 5 and 6 age selected, by using systematic density observation technique.