Elektron-pozitron çarpışmalarında uyarılmış leptonların üretimi
Production of excited leptons at electron-positron collisions
  1. Tez No: 150046
  2. Yazar: AYSUHAN YILMAZ
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. ORHAN ÇAKIR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Excited leptons, electron-positron, collisions, colliders, new physics
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 82
Özet
Bu çalışmada uyarılmış leptonlar elektron-pozitron çarpışmalarında incelenmiş ve bu parçacıkların keşfedilme limitleri bulunmuştur. Uyarılmış lepton ile SM leptonu arasındaki etkileşmeler için etkin lagranjiyen yöntemi kullanılmıştır. Uyarılmış leptonların l*-HV şeklinde mümkün bütün bozunma modlan incelenmiştir. Sinyal ile aynı son durumu veren fon olayları ayrıntılı olarak çalışılmış ve uygun sınırlamalar getirilerek uyarılmış leptonlan en iyi keşfetme limitleri hesaplanmıştır. 2004, 70 sayfa ANAHTAR KELİMELER: Uyarılmış leptonlar, elektron-pozitron, çarpışmalar, çarpıştıncılar, yeni fizik
Özet (Çeviri)
In this work, excited leptons was analyzed in electron-positron collisions and the discovery potentials of these particles were extracted. For the interactions between an excited lepton and the SM lepton effective lagrangian method was used. All of the possible decay modes of excited leptons were examined. Signal and backgrounds that had the same final state with signals were studied in detail and the best discovery limits of excited leptons were calculated by applying appropriate cuts. 2004, 70 pages