PIC kullanılarak telefon hatları aracılığı ile uzaktan otomasyon
Remote automation via telephone lines using PİC
- Tez No: 150134
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. MEHMET GEDİKPINAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Mikrodenetleyiciler, PIC Aracılığı İle Otomasyon, Uzaktan Kontrol IX, Microcontroller, Automation with PIC, Remote control X
- Yıl: 2004
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Fırat Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektronik-Bilgisayar Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 75
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi PIC KULLANILARAK TELEFON HATLARI ARACILIĞI İLE UZAKTAN OTOMASYON Mehmet ÇAV AŞ Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi Anabilim Dalı Sayfa: 63; 2004 Bu tezde, PIC16F84 mikrodenetleyicisi kullanılarak telefon ve telefon hatları üzerinden uzaktan bir ev/işyeri otomasyonu gerçekleştirilmiştir. Ev/işyeri arasındaki bilgi alış verişi ile ev/işyerindeki sistem ve cihazların kontrol edilmesi amaçlanmıştır. Bu çalışmada kullanılan mikrodenetleyici sayesinde uygulama devresinin ayrık elemanlı devrelere göre daha ekonomik ve güvenilir olması sağlanmıştır. Ayrıca bilgi alış-verişi telefon ağı üzerinden gerçekleştirildiği için kullanım alanı genişletilmiştir. Bu amaçlar doğrultusunda ev/işyerindeki elektrikli veya elektro-mekanik cihaz ve sistemlerin kontrolü yapılan uygulama devresi ile gerçekleştirilmiş, devrenin çalışması ve güvenilirliği test edilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis REMOTE AUTOMATION VIA TELEPHONE LINES USING PIC Mehmet ÇAVAŞ Firat University Graduate School of Natural and Applied Sciences Electronics and Computer Science 2004, 63 Pages In this thesis, a remote automation via telephone lines using PIC16F84 microcontroller is realized. The aim is to control the household appliences from a distant place. By using a Microcontroller the application circuit became economical and reliable if compared with the discrate circuits. The wide spread use has been obtained by using telephone lines for data transfer. An application is implemented and reliability tests have been done.