Keban baraj gölü Pertek bölgesi Cladocera ve Copepode (Crustacea) faunasının mevsimsel dağılımı
The seasonal distribution of Cladocera and Copepoda (Crustacea) species in Keban dam lake Pertek zone
  1. Tez No: 150150
  2. Yazar: YEŞİM YILMAZTÜRK
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. AYDA TELLİOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Keban Dam Lake, Pertek Region, Cladocera, Copepoda, Seasonal Distribution, Elazığ. V
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 47
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi KEBAN BARAJ GÖLÜ PERTEK BÖLGESİ CLADOCERA VE COPEPODA (CRUSTACEA) FAUNASININ MEVSİMSEL DAĞILIMI Yeşim YILMAZTÜRK Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı 2004, Sayfa: 42 Bu çalışmada, Keban Baraj Gölü Pertek Bölgesi' nin Cladocera ve Copepoda (Crustacea) faunasının tespiti ve mevsimsel dağılımının saptanması amaçlanmıştır. Çalışma konusu olan Cladocera ve Copepoda (Crustacea) örnekleri Ağustos 2002 - Temmuz 2003 tarihleri arasında, belirtilen 3 istasyondan, aylık periyodlar halinde yapılan arazi çalışmaları sonucu elde edilmiştir. Ayrıca, gölün bazı fiziksel ve kimyasal analizleri de yapılmıştır. Cladocera grubundan 4 tür, Copepoda grubundan 3 tür ve bir larva bulunmuştur. Cladocer' lerin sonbaharda artarak yaz mevsiminde maksimuma ulaştığı, Copepod' ların ise kış mevsiminde artarak, ilkbaharda maksimum seviyeye ulaştığı saptanmıştır. Anahtar Kelimeler : Keban Baraj Gölü, Pertek Bölgesi, Cladocera, Copepoda, Mevsimsel Dağılım, Elazığ. IV
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis THE SEASONAL DISTRIBUTION OF CLADOCERA AND COPEPODA (CRUSTACEA) FAUNA IN PERTEK REGION OF KEBAN DAM LAKE Yeşim YILMAZTÜRK Fırat University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Biology 2004, Page : 42 In this study, the purpose is to identify Cladocera and Copepoda (Crustacea) fauna and their seasonal distribution in Pertek Region of Keban Dam Lake. Cladocera and Copepoda (Crustacea) samples have been collected from 3 stations at monthly periods between August 2002 - July 2003. Besides, some physical and chemical analysis have been made in the lake water. Cladocera and Copepoda were represented by 4 and 3 species, together and a larvae respectively. It has been found that Cladocera increased in autumn and reached maximum in summer, Copepoda increased in winter and reached maximum in spring.