Proje tasarımı ve yönetimi için veri tabanı sistemi
Software projects database management system
  1. Tez No: 150649
  2. Yazar: NEFİZE ALTUN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. AHMET BABANLI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: IEEE/EIA 12207 Yazdım Yaşam Döngüsü Süreçleri, Yazdım Geliştirme Standardı, Veritabanı Yönetimi, Konfigürasyon Yönetimi, Kullanıcı Arayüzü, EEEE/EIA 12207 Software Life Cycle Processes, Software Development Standard, Database Management, Configuration Management, User Interface
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Anadolu Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 118
Özet
2004, 107 sayfa Günümüz yazılım projelerini, geçmişte yapılan yazılım projelerinden ayıran en önemli özellik, yazılım üretiminin vazgeçümez bir parçası haline gelen yazdım standartlarının uygulanmasıdır. Bu tez çalışmasında yazılım kalite standartlarının oluşma nedenleri, tarihçeleri incelenmiş ve günümüz koşullarında etkin bir kalite denetimini sağlayan IEEE/EIA 12207'nin içeriği ele alınarak bu yazdım yaşam döngüsü süreçlerine uygun çalışan bir kurumun çalışmalarının daha iyi denetlenmesini sağlamak amacı ile bir program hazırlanmıştır. Bu program ile D3EE/EIA 12207 yazdım yaşam döngüsü süreçlerine uygun proje yönetiminin sağlanması amaçlanmıştır. Program, Oracle veritabanı yönetim sistemi ile hazırlanmış bir veritabanından ve bu veritabanma erişim sağlayan Visual Basic 6.0 ile hazırlanmış bir arayüz programından oluşmaktadır. Programın hazırlanması sırasmda veritabanma erişim yöntemleri incelenmiş, veriye erişim hızının arttırılması amacı ile izlenebilecek yöntemler araştırdmıştır. Yapdan çalışmalar sonucunda, prosedürel yapdarı SQL ifadeleriyle birleştiren bir dil olan PL/SQL ile depolanmış prosedürler hazırlanmıştır.
Özet (Çeviri)
The most distinctive feature of the contemporary software projects from the historical ones is that of applying the software standards, which are considerable piece of software development. The formation and the history of the software quality standards are examined in this thesis and IEEE/EIA 12207 content is handled, which obtain an effective quality control under current conditions. A software program is prepared by using DEEE/EIA 12207 content, intending to inspect an association's work and project management convenient with the software life cycle processes. The program is consist of a database prepared by Oracle Database Management System and a user interface program prepared by Visual Basic 6.0 that obtain database access. The database access methods are examined and the data access rate increasing methods are investigated during the program preparation. Finally store procedures were prepared by PL/SQL, which is a database programming language that combines procedures with SQL structures.