Farklı protein kaynaklarının Japon balıklarının yem tüketimi ve büyüme performansı üzerine etkileri
Effects of different protein sources on food comsumption and growth performance of gold fish
- Tez No: 150703
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ÖZCAN ÖZEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
- Anahtar Kelimeler: Akvaryum, Japon balığı, Carassius auratus, yem tüketimi, büyüme performansı, protein kaynağı, Aquarium, goldfish, Carassius auratus, food consumption, growth performance, protein content
- Yıl: 2004
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 42
Özet
Bu çalışmada, Japon baliğinin (Carassius auratus Linnaeus, 1758), farklı protein kaynaklan ile hazırlanmış diyetlerle beslenerek, yem tüketimi, yem değerlendirmesi ve büyüme performansı üzerine etkilerini araştırmak amacıyla sekiz hafta süren bir besleme çalışması yürütülmüştür. Besleme çalışması, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi akvaryum ünitesinde gerçekleştirilmiştir. Denemenin başlangıcında 81 adet Japon Balığı 9 adet akvaryuma eşit miktarda ve her bir akvaryumdaki balık ağırlıklarının ortalamaları benzer olacak şekilde (4,78 - 4,85 g arasında) dağıtılmıştır. Çalışmanın sonunda her akvaryumdan 3" er adet balık (Toplam 27 adet) et kompozisyonu analizleri için öldürülmüştür. Balıkların ve deney yemlerinin kimyasal kompozisyonu (kuru madde, protein, yağ ve kül) laboratuarda belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
In this eight-week diet study, growth, consumption rate, and feed conversion rate were investigated in Goldfish {Carassius auratus Linnaeus, 1758) fed with three different diets each prepared with different protein sources. This study was conducted at the Çanakkale Onsekiz Mart University Fisheries Faculty aquarium unit where 81 Goldfish were placed into 9 aquariums with equal number of fish. Also, in each aquarium the mean weight of Goldfish were similar (ranging from 4,78 to 4,85 g). At the end of the study three fish (total of 27) from each aquarium were sacrificed for flesh composition anaylses. Chemical composition (dry matter, protein, lipid and ash) were determined for fish from each experimental unit and for the three diet types.