Time reversal techniques for electromagnetic problems
Elektromanyetik problemlerde zaman tersinim yöntemleri
- Tez No: 150831
- Danışmanlar: PROF. DR. KEMAL ÖZMEHMET
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Zaman düzlemi elektromanyetik alanlar elektromanyetik za man tersinim dizgesi, sayısal çözümleme, elektromanyetik ışıma ve saçılma, zaman düzlemi çözümleri, Time domain electromagnetic fields, electromagnetic time reversal sys tem, numerical analysis, electromagnetic radiation and scattering, time domain solu tions
- Yıl: 2004
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 94
Özet
IV ÖZET Elektromanyetik zaman tersinim dizgesinin, özel iletken bir saçıcı için, zaman düzlemi sayısal çözümü formüle edildi ve çözüldü. Çözüm, zaman ve uzamda kesikli operator tanımı ile test edildi. Bir zaman bağlaşımlı alan olan, Gauss düzlem dalgası göz önüne alınarak kusursuz elektrik iletken tele uygulandı. Sonuçlar görüntü kuramı ve hedef algılama/tahmin işlemleri bağlamında değerlendirildi Tezin sunulmasına yakın bir zamanda yayınlanan düzlemsel anten dizisi ve küresel saçıcı dizgesi göz önüne alınarak, zaman tersinim operatörü uygulaması özetlendi. Operatör sonuçlan ile zaman düzlemi çözümleri karşılaştırıldı. Sonuçta, zaman tersinim dizgesinin elektromanyetik alanlara uygulanması, temel işleme düzeneği ve fiziksel davranışı, son yayınlar da göz önüne alınarak, yeniden gözden geçirilerek, sonuçlandırıldı.
Özet (Çeviri)
m ABSTRACT Numerical time domain solution to an electromagnetic time reversal system (EM- TRM) for a specific electric conductor geometry is derived and solved. The solution is tested by the discretized operator definitions both in terms of temporal and spatial variations. A time dependent field which is a Gaussian plane wave, is assumed and applied on a perfectly electric conductor wire. The results are discussed in terms of image theory and target detection/estimation algorithms. Recently developed mathematical solution: The time reversal operator in frequency domain is summarized by considering a planar array and spherical scatterer. The re sults of this solution are discussed in terms of our time domain solutions. Finally, basic operation mechanisms and physical behavior of electromagnetic time reversal system revised and concluded by including the recent works.