Fluorbenzo[c]sinnolinlerin sentezi ve reaksiyonları
Sythesis and reactions of fluorobenzo[c]cinnolines
- Tez No: 151074
- Danışmanlar: PROF.DR. EMİNE KILIÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kimya, Chemistry
- Anahtar Kelimeler: Huorobenzo[c]cinnoline, substitution reaction, pyrrolidine
- Yıl: 2004
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ankara Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 63
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi FLUORBENZO[c]SÎNNOLİNLERÎN SENTEZİ VE REAKSİYONLARI öznur ÖLMEZ Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya. Anabilim Dalı Danışman: Prof Dr. Emine KILIÇ Bu çalışmada fluor içeren benzo[c]sinnolinlerin sentezlenmesi araştırılmıştır. 3,8- DifluorbenzB[c]sinnolin ve 5-oksit, 4,4'-difiuor-2,2'-dMtrobiİBnilin indirgen halkalaşması reaksiyonu ile sentezlenmiştir. 3,8-bis(trifluonnetil)benzo[c]sinnolin ve 5- oksit, 4,4,-bis(trffluorrnetü)-2^'-dinitrobifenilin indirgen halkalaşması reaksiyonu ile sentezlenmiştir. 3,8-Difluorbenzofo]sinnolinin pirolidin ile yer değiştirme reaksiyonu incelenmiştir. 2004, 55 sayfa ANAHTAR KELİMELER: Fluorbenzo[c]sinnolin, yer değiştirme reaksiyonu, pirolidin.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis SYNTHESIS AND REACTIONS OF FLUOROBENZO[c]CINNOLINES öznur ÖLMEZ Ankara University Graduate School of Natural and Applied Science Department of Chemistry Supervision Prof Dr. Emine KILIÇ In this work, synthesis of benzo[c]cinnoline derivatives containing fluorine has been investigated. 3,8-Difluorobenzo[c]cinnoline and its 5-ojdde have been synthesised by the reductive cyclisation reaction of the 4,4'-difluoro-2,2'-dinitrobiphenyl. 3,8- Bis(trifluoromethyl)benzo[c]cinnoline and its 5-oxide have been synthesised by the reductive cyclisation reaction of the 4,4'-bis(rrifluoromethyl)-2,2'-dinitrobiphenyl. The reaction of 3,8-difluorobenzo[c]cinnoline with pyrrolidine has also been investigated. 2004, 55 pages