Robot control over internet using TCP/IP protocol
İnternet üzerinden TCP/İP protokolünü kullanarak robot kontrolü
  1. Tez No: 151217
  2. Yazar: MEHMET ALİ YARIM
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA GÜNDÜZALP
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: gömülü mikrodenetleyici kartı, TCP/IP yığını, İP adresi, MAC adresi, CSMA/CD erişim yöntemi, eternet, kod kümeleme, embedded microcontroller board, TCP/IP stack, IP address, MAC address, CSMA/CD access method, ethernet, code banking, polling
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 93
Özet
Ill ÖZET Bu tezde, internet üzerinden erişilebilecek mikrodenetleyici tabanlı bir elektronik kartın tasarlanması ve gerçeklenmesi yapılmıştır (tezin birinci hedefi). Bu işlem donanım ve yazılım olmak üzere iki kısımdan oluşmaktadır. Donanım kısmındaki gereksinimler tezin hedefleri göz önünde bulundurularak tasarlanmış ve gerçeklenmiştir. İkinci kısımda yani yazılım kısmında ise benzer şekilde tezin hedeflerinden yazılım gereksinimleri tesbit edilmiş ve yaklaşık olarak 65 adımda (testle) istenilen yazılım altyapısına ulaşılmıştır. Yazılım geliştirme ve robot kolu kontrolü uygulaması sırasında tasarlamış olduğumuz kartın donanım kaynakları yetersiz hale gelmiştir. Bu yüzden donanımı geliştirmek amacıyla bir takım değişiklikler ve iyileştirmeler yapılmıştır. Uygulama olarak ise internet üzerinden robot kolu kontrolü başarıyla gerçekleştrilmiştir ki bu da tezin ikinci hedefidir.
Özet (Çeviri)
II ABSTRACT In this thesis, the design and the circuit implementation of an embedded microcontroller board for internet connectivity have been accomplished (first goal of the thesis). It consists of two parts, hardware and software. At the hardware section the hardware requirements are determined from the goals of the thesis and the corresponding hardware is designed. At the second section, the software requirements are determined and proper software codes are developed almost at 65 steps (tests). During the software development and the robot-arm control application, the hardware resources of the designed board had become insufficient. So some modifications and improvements have been done to upgrade the system. Finally as an application, a robot-arm is controlled over the internet successfully which is the second goal of the thesis.