Toryum ve uranyum bileşiklerinde coster-kronig şiddetlendirme faktörlerinin hesaplanması
Calculation of coster-kronig enhancement for thorium and uranium compounds
- Tez No: 151707
- Danışmanlar: PROF.DR. ADNAN KÜÇÜKÖNDER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
- Anahtar Kelimeler: X-ışını, Tesir Kesiti, Coster-Kronig Şiddetlendirmesi III, X-ray, Cross-Section, Coster-Kronig enhancement IV
- Yıl: 2004
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 52
Özet
ÖZET Mustafa EYIC1L Vr A ITT» ÂMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ FİZİK ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS TEZİ ÖZET TORYUM VE URANYUM BİLEŞİKLERİNDE COSTER-KRONIG ŞİDDETLENDİRME FAKTÖRLERİNİN HESAPLANMASI Mustafa EYICTL DANIŞMAN: Prof.Dr.Adnan KÜÇÜKÖNDER Yıl:2004, Sayfa:45 Jüri: Prof.Dr.Adnan KÜÇÜKÖNDER Yrd.Doç.Dr.Ömer SÖĞÜT Yrd.Doç. Dr. Muhsin EZER Bu çalışmada, Toryum ve Uranyum için fluoresans tesir kesitleri, geçiş hızı ihtimaliyetleri ve LX ışını tesir kesitleri teorik olarak hesaplandı. Ayrıca Toryum ve Uranyum bileşikleri için Coster-Kronig şiddetlendirme faktörleri teorik ve deneysel olarak hesaplandı. Deneysel hesaplamalar literatürdeki deneysel değerler kullanılarak yapılmıştır. Ayrıca Coster-Kronig şiddetlendirme faktörlerindeki artış oranlan da hesaplanarak sonuç bölümünde verilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Mustafa EYICIL UNIVERSITY OF KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM INSITUTE OF NATURAL AND APLEED SCIENCE DEPARTMENT OF PHYSICS MSc THESIS ABSTRACT TORYUM VE URANYUM BİLEŞİKLERİNDE COSTER-KRONIG ŞİDDETLENDİRME FAKTÖRLERİNİN HESAPLANMASI Mustafa EYICIL Supervisor: Prof.Dr. Adnan KÜÇÜKÖNDER Year:2004, Pages: 45 Jury: Prof.Dr. Adnan KUÇUKONDER Assist.Prof.Dr. Ömer SÖ?ÜT Assist.Prof.Dr. Muhsin EZER In this work, fluorescence cross-sections, fractions of the radiation width and Lx-ray cross-sections theoretically calculated for Thorium and Uranium. For Thorium and Uranium compounds, enhancement of Coster-Kronig transition were calculated theoretically and experimentally. Coster-Kronig enhancement were calculated by using experimental values in literature. Increasing ratios of enhancement of Coster-Kronig transitions were calculated and given at the end of the thesis.