İstatistiksel kalite kontrol yöntemleri ve uygulamalar
Statistical quality control technics and applications
  1. Tez No: 151830
  2. Yazar: MAHMUDE REVAN ÖZKALE
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. SELAHATTİN KAÇIRANLAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İstatistik, Statistics
  6. Anahtar Kelimeler: Kalite Kontrol, Tek Değişkenli Kalite Kontrol, Çok Değişkenli Kalite Kontrol, Mason- Young-Tracy Ayrışımı
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İstatistik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 207
Özet
oz YÜKSEK LİSANS TEZİ İSTATİSTİKSEL KALİTE KONTROL YÖNTEMLERİ VE UYGULAMALAR Mahmude Revan ÖZKALE ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ İSTATİSTİK ANABİLİM DALI Danışman : Doç. Dr. Selahattin KAÇIRANLAR Yıl: 2004, Sayfa: 195 Jüri : Doç Dr. Selahattin KAÇIRANLAR : Prof. Dr. Fikri AKDENİZ : Yrd. Doç. Dr. Funda YILDIRIM Kalite kontrol, üretim aşamasında spesifikasyonlara uymayan ürünlerin ayrılması ve bu ürünlerin engellenmesi anlamına gelmektedir. Bu amaçla bir tek kalite karakteristiğinin kontrolü için tek değişkenli kalite kontrol grafikleri, birden fazla kalite karakteristiğinin kontrolü için çok değişkenli kalite kontrol grafikleri kullanılmaktadır. Tek değişkenli kalite kontrolde kontrol dışı durumun kaynağmm belirlenmesi kolayken çok değişkenli kalite kontrolde bazı özel tekniklerin kullanılması gerekmektedir. Mason- Young-Tracy ayrışımı bu tekniklerden bir tanesi olup bir uygulama üzerinde gösterilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc THESIS STATISTICAL QUALITY CONTROL TECHNICS AND APPLICATIONS Mahmude Revan ÖZKALE DEPARTMENT OF STATISTICS INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor : AssocProf. Dr. Selahattin KAÇIRANLAR : Year: 2004, Pages: 195 Jury : AssocProf. Dr. Selahattin KAÇIRANLAR : Prof. Dr. Fikri AKDENİZ : AsstProf. Dr. Funda YILDIRIM Quality control means separating the product which don't conform the spesifications and preventing these products. For this goal univariate quality control charts are used for controling one quality characteristic, multivariate quality control charts are used when there are more than one quality characteristic. Though determining the source of the off-control condition in univariate quality control is easy, it is difficult in multivariate quality control. For this reason it is necessary to use certain special technics. Mason- Young-Tracy decomposition technic is one of these technics and this is shown in an application. KeyWords: Quality Control, Univariate Quality Control Charts, Multivariate Quality Control Charts, Mason- Young-Tracy Decomposition n