Çukurova Üniversitesi botanik bahçesi için veri tabanı oluşturma
Setting up a database system at the Çukurova University botanic garden
- Tez No: 151905
- Danışmanlar: PROF.DR. ERDOĞAN GÜLTEKİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Peyzaj Mimarlığı, Landscape Architecture
- Anahtar Kelimeler: Botanik bahçesi, veritabanı, Uluslararası Transfer Format III
- Yıl: 2004
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Peyzaj Mimarlığı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 104
Özet
ÖZ YÜKSEK LİSANS TEZİ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ BOTANİK BAHÇESİ İÇİN VERİTABANI OLUŞTURMA Ayşe Bahar SOYDAN ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ PEYZAJ MİMARLIĞI ANABİLİM DALI Danışman: Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN Yıl :2004, Sayfa : 97 Jüri : Prof.Dr.Erdoğan GÜLTEKİN Prof.Dr.Tuluhan YILMAZ Prof.Dr.Atabay DÜZENLİ Bu çalışmada, Çukurova Üniversitesi Botanik Bahçesin'de bir veritabanı oluşturulması için bir botanik bahçesi veritabanında ne tür bilgilerin olması gerektiği araştırılmıştır. Bu amaçla, yurt dışındaki bazı gelişmiş ülkelerin botanik bahçelerinin veritabanı sistemleri göz önünde bulundurulmuş ve bunlardan gerekli görülen örneklere yer verilmiştir. Aynı zamanda botanik bahçelerinin birbirleriyle bilgi alışverişi içinde olmalarına yarayan 'Uluslar arası Transfer Format' (ITF) incelenmiş ve ITF' le uyumlu veri alanları saptanmıştır. Çalışmanın sonunda, Çukurova Üniversitesi Botanik Bahçesi'nin kuruluş amaç ve prensipleri doğrultusunda belirlenen verilerle bir veritabanı kurulması önerilmektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc THESIS SETTING UP A DATABASE SYSTEM AT THE ÇUKUROVA UNIVERSITY BOTANIC GARDEN Ayşe Bahar SOYDAN DEPARTMENT OF LANDSCAPE ARCHITECTURE INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor : Prof.Dr.Erdoğan GÜLTEKİN Year: 2004, Pages: 97 Jury : Prof.Dr.Erdoğan GÜLTEKİN Prof.Dr.Tuluhan YILMAZ Prof.Dr.Atabay DÜZENLİ The aim of this study is to investigate what kind of information should have gotten for setting up a database system in the Çukurova University Botanic Garden. For this purpose, the database systems of the botanic gardens in the developed countries are taken into consideration and necessary samples are used among them. At the same time, ITF system which is used for information transfer between botanic gardens is studied and the data fields compatible with ITF are determined. At the end of the study, it is suggested to set up a database system with datas determined through the aim and principles of Çukurova University Botanic Garden. KeyWords: Botanic Garden, Database, International Transfer Format IV