Erciyes dağı liken florası üzerine sistematik araştırmalar
Systematic investigations on the lichen flora of Erciyes mountain
  1. Tez No: 152081
  2. Yazar: MEHMET GÖKHAN HALICI
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. AHMET AKSOY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Erciyes Dağı, liken, sistematik, Erciyes Mountain, lichen, systematics
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 206
Özet
Ill ERCİYES DAĞI LİKEN FLORASI ÜZERİNE SİSTEMATİK ARAŞTIRMALAR ÖZET Türkiye liken florasının belirlenmesine katkıda bulunmayı amaçlayan bu çalışmada Kayseri ili sınırları içinde bulunan Erciyes Dağı'ndaki 35 lokaliteden toplanan 24 familya, 55 genusa ait 161 liken tür ve tür altı kategorisinin ve 2 lichenicolous fungusun taksonomik özellikleri ve çalışma alanındaki yayılış alanları verilmektedir. Tespit edilen taksonlardan 105 tanesi Kayseri İli için yeni kayıt durumundadır. Çalışma alanında bulunan 8 takson; Aspicilia cupreogrisea (Th.Fr.) Hue, Aspilidea myrinii (Fr.) Hafellner, Lecanora pannonica Szatala, Lecidea lapicida (Ach.) Ach. vdxpantherina Ach, Lecidea syncarpa Zahlbr. (Boykin & Nash), Rhizocarpon pusillum Runemark, Rinodina insularis (Arnold) Hafellner ve Verrucaria caerulea DC. Türkiye Liken Florası için yeni kayıttır.
Özet (Çeviri)
IV SYSTEMATIC INVESTIGATIONS ON THE LICHEN FLORA OF ERCIYES MOUNTAIN ABSTRACT In this study which aims to serve and to determine the lichen flora of Turkey, taxonomic characters and distribution in the research area of 161 lichen species and varieties and 2 lichenicolous fungi belonging to 24 family and 55 genera in Erciyes Mountain is given. 105 of these identified taxa are new records for Kayseri province. Of the studied taxa in the research area, eight of them namely; Aspicilia cupreogrisea (Th.Fr.) Hue, Aspilidea myrinii (Fr.) Hafellner, Lecanora pannonica Szatala, Lecidea lapicida (Ach.) Ach. var. pantherina Ach, Lecidea syncarpa Zahlbr. (Boykin & Nash), Rhizocarpon pusillum Runemark, Rinodina insularis (Arnold) Hafellner and Verrucaria caerulea DC. are new records for Turkey.